Axel Olsson|26 maj, 2023, 10:08

Jag väljer att spela på Dortmund halvtid/fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund har det i egna händer. En seger betyder att klubben vinner ligatiteln.

  • Dortmund har stått för en otrolig avslutning. De har spelat 18 ligamatcher det här året och vunnit 14 av dem.

  • Dortmund har varit totalt överlägsna med 14 gjorda mål i deras tre senaste.

  • Mainz har ingenting att spela för. Hittas på en stabil mittenplats.

  • Mainz har fyra raka förluster. Motivationen saknas.

En seger ifrån titeln

Borussia Dortmund har allt i egna händer – de är nämligen oerhört nära att knipa ligatiteln. De befinner sig två poäng framför Bayern München och det är en seger som behövs i den sista omgången. Tabelltvåans målskillnad är snäppet vassare och därmed klarar nog inte Dortmund sig med ett kryss, vilket gör att den här omgången blir riktigt spännande. Hemmalaget har stått för en makalös avslutning och det är uppfriskande att se ett annat lag högst upp i Bundesliga-tabellen, då Bayern har vunnit titeln i tio raka säsonger.

Dortmund har tagit sig upp i toppen genom ett riktigt starkt 2023. De har vunnit hela 14 av deras 18 ligamatcher under det här året, samtidigt som Bayern inte riktigt kommit upp till den förväntade nivån. De har utnyttjat läget och Terzic har verkligen fått ihopa ett slagkraftigt lag den här säsongen. De har ett högt antal spelare som bidragit framåt och det gör dem väldigt svårlästa i offensiven. Dortmund har hela åtta spelare som gjort minst sex mål i ligaspelet, ett otroligt målfacit. De har kört över motståndarna på sistone med 14 gjorda mål i deras tre senaste ligamatcher. Formen är på topp och Signal Iduna Park kommer att koka under lördagseftermiddagen. Siktet är inställt på guldet och Dortmund kommer att köra gasen i botten från första sekund.

Slagit av på takten

Mainz har egentligen ingenting att spela för då laget befinner sig på en stabil mittenplacering. De är nöjda med säsongen och det syns redan att laget har slagit av på takten. Motivationsfaktorn är ganska låg och det är en tuff bortamatch som väntar under lördagen. Mainz kommer inte göra det där lilla extra som Dortmund är villiga att göra i den här matchen, samtidigt kommer hemmalaget ha ett enormt stöd från läktarhåll. En rolig match att uppleva för Mainz men vi tror inte att gästerna kommer att sätta stopp för ett eventuellt titelfirande.

Formen har som sagt varit svag på sistone med fyra raka förluster. Det blev klart att laget inte kan nå en Europa-plats efter senaste förlusten mot Stuttgart. De åkte på en rejäl 1-4 förlust mot bottenlaget och det säger en hel del. Det har läckt rejält bakåt och nu ställs de mot ett av ligans skickligaste offensiver – vi tror att det kan rassla till rejält bakom gästernas målvakt. Dortmund vann senast dessa två möttes och nu är det betydligt mer som står på spel.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Dortmund - Mainz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.