Joakim Östman|26 maj, 2023, 11:10

Jag väljer att spela på Inter i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter är poängmässigt Serie A formstarkaste lag. 

  • Inter har vunnit nio av deras tio senaste matcher.

  • Inter vann Coppa Italia under veckan och kommer med momentum.

  • Inter kan säkra Champions League spel kommande säsong.

  • Atalanta har förlorat två av deras tre senaste matcher.

Prickat formen

Att Inter befinner sig i strålande form är inget man kan sticka under stolen med och Nerazzurri har prickat in formen perfekt. Efter en säsong där framförallt tränare Simone Inzaghi fått ta emot mycket kritik har den senaste tidens form verkligen vänt på hur säsongen kommer summeras. 

Inter säkrade senaste veckan biljetten till Champions League finalen i Istanbul efter vad som var ett perfekt genomfört dubbelmöte mot antagonisten Milan. Under veckan säkrades även titeln i Coppa Italia och för andra året i rad är Inter cupmästare. I Serie A har Inter även så gott som säkrat Champions League spel till kommande säsong och i söndagens möte räcker poäng.

Atalanta har haft en säsong där de blandat och givit en hel del vilket varit signifikativt med Bergamo-laget på senare år. Formen på sistone har dock varit bra och sett över det sex senaste matcherna är Atalanta Serie A tredje formstarkaste lag. Med segern senast mot Hellas Verona gav Atalanta sig även en sista chans att utmana om topp-4 platserna i Serie A.

Atalanta har från 5-platsen tre-poäng upp till Milan på sista Champions League-platsen och med två omgångar kvar lever hoppet. Inför lördagens möte mot Inter är dock förutsättningarna enkla och Atalanta åker till Milano i behov av segern.

Otroligt momentum

Att Juventus återigen blev bestraffade med poängavdrag öppnade återigen möjligheten för flera lag i Champions League racet. Juventus och Roma är så gott som är ute ur kampen, istället står det framförallt mellan Milan och Atalanta. Därtill har Inter ännu inte poängmässigt helt säkrat Champions League spelet men det ska mycket till för att så inte blir fallet.

Insatserna på spel är därför höga inför lördagens möte mellan Inter – Atalanta och framförallt för gästerna som behöver vinna. Att Inter är favoriter på förhand får dock sägas vara tydligt med tanke på den otroliga formen Nerazzurri visat. 

Inter har vunnit nio av deras tio senaste matcher och med både cup-titeln och final avancemanget i Champions League kommer de med ett otroligt momentum. Inter är därför Serie A formstarkaste lag och hemma på San Siro är Simone Inzaghis mannar alltid väldigt svårslagna.

Givet förutsättningarna synas därför att Inter vinner lördagens tillställning till ett väldigt spelvärt odds på 1.83!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.