Daniel Jacobsson|26 maj, 2023, 10:08

Jag väljer att spela på handikappet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Köln fixade 1-1 på Allianz tidigare under säsongen.

  • Bayern München har enorm press på sig att vinna.

  • Formen hos Bayern München är sisådär, skakade av förlusten mot RB Leipzig senast.

  • En säsong fylld av besvikelser – eller en sanslös sista dag på jobbet? Bayern München har ingenting i egna händer.

Skakar storklubben

Köln har säkrat sitt kontrakt sedan länge och svensklaget finns i Bundesliga även kommande säsong. Ett lag som inte säkrat sin placering ännu är Bayern München, som besöker RheinEnergieStadion under säsongens avslutningsomgång. Köln spelar utan press, men absolut inte utan motivation, här kan man förstöra säsongen fullständigt för gästerna. Tidigare under säsongen löste man ett kryss mot storklubben från München och det finns chans att man når den prestationsnivån på nytt. Det är inte värt att räkna bort hemmalaget i det här mötet, speciellt inte om Dortmund tar en tidig ledning på annat håll.

Visst, Bayern München är det starkare laget och bör kunna hitta en tillräcklig nivå om man är minsta lilla rätt. Men en överkörning blir det inte den här omgången, Köln vill förstöra festen och se Dortmund vinna titeln på annat håll. Gästerna avslutar en svag säsong på bortaplan och vi kan förhoppningsvis rätta grönt när handikappet spelas. Köln +2 klickas.

Allt i Dortmunds händer

Bayern München behöver det faktum att Borussia Dortmund förlorar i avslutningen mot Mainz. Det kommer man inte att göra och Bayern kan räkna med ett stort missnöje efter lördagseftermiddagen. Ligatoppen har svängt fram och tillbaka under ett längre tag och det var ett tag där man trodde att Dortmund tappat ligan till Bayern, men sedan vände det på nytt. Bayern Münchens säsong har varit allt annat än lovande och positiv. Det startade väldigt lovande med Julian Nagelsmann, men trots detta valde ledningen att byta väg och sparka succétränaren. Mycket tveksamt och oväntat.

Sedan tog Chelsea-tränaren Thomas Tuchel över och sedan dess har det varit fler frågetecken. Bayern München är inte den maskin man har varit erkända som senaste säsongerna och jag tror att man har problem även här. Storstjärnorna är ur form och har haft det lite upp-och-ner hela säsongen. Handikappet på hemmalaget inför den här ångesttillställningen är fint att sitta med.

fotboll, bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:30
Köln - Bayern München
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.