Marcus Rasberg|26 maj, 2023, 09:00

Jag väljer att spela på Tyskland ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tyskland slog ut guldfavoriten

  • Tyskland har ett bra lag och har övertygat i turneringen

  • USA är stora favoriter trots att de inte är mycket bättre

  • USA har inte ställts inför någon större utmaning än i turneringen

  • Tyskland har mer motivation?

Slog ut guldfavoriten

Det har blivit dags för semifinaler i hockey-VM. En av matcherna spelas mellan USA och Tyskland. Usa var inför turneringen ingen direkt favorit, men de har spelat bra under turneringen. Tyskland har överraskat många och har genomfört en riktigt stark turnering såhär långt. Inför matchen är givetvis USA klara favoriter, men det finns anledning att tro på en skräll.

Tyskland stod för en oerhört fin insats i kvartsfinalen där de lyckades med bedriften att slå ut Schweiz som var guldfavorit inför slutspelet. Tyskland gjorde 1-0 i den första perioden och efter att Schweiz kvitterade i den andra perioden så lyckades Tyskland göra både 2-1 och 3-1 (i numerärt underläge) innan perioden var slut. Tyskland vann matchen med slutsiffrorna 3-1 och går stärkta från den segern och om de spelar lika bra mot USA har de helt klart en chans att ta sig till final.

Tyskland är motiverade

Tysklands herrlandslag i fotboll har klart fler meriter än hockey-laget. Herrlandslaget i ishockey har inte varit i VM-final sedan 1953 och har endast varit i final två gånger någonsin (1930 och 1953). I årets turnering har tyskarna imponerat stort och faktum är att de har ett relativt bra lag på pappret. Med NHL-spelare som Moritz Seider på backplats och John-Jason Peterka, Dominik Kahun, Kai Wissman och Nico Sturm på forwardssidan har det tyska laget tagit åskådarna med storm. Målvakten Mathias Niederberger stod även för en fin insats i kvartsfinalen och Tyskland har definitivt chans att rå sig på USA.

Samtidigt som tyskarna historik i hockey-sammanhang inte är särskilt imponerande så ser motivation i laget betydligt bättre ut. Usa är, i mitt tycke, för stora favoriter inför semifinalen och det finns helt klart spelvärde på att tysklarna ska vinna efter full tid eller i OT. Jag väljer därför att placera Tyskland ML hos Expekt till ettfint odds på 3.35.

ishcokey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:20
USA - Tyskland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.