Joakim Östman|26 juni, 2022, 16:22

Jag väljer att spela på Elfsborg och Elfsborg över 1 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elfsborg är väldigt starka hemma på Borås Arena.

  • Elfsborg visade upp en gryende form inför uppehållet.

  • Elfsborg har hittills under säsongen ett snitt på 1,9 mål framåt per match.

  • Varberg har haft det väldigt tufft att få med sig bra resultat på bortaplan.

  • Elfsborg har ett betydligt starkare lag och ska ses som givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Summering inför omstarten

Efter landslagsuppehållet är det återigen dags för Allsvensk-fotboll och efter tio spelade omgångar har tabelläget börjat sätta sig alltmer. Elfsborg som inför säsongen siktade på att var med och utmana uppe i toppen hittas ”bara” på en sjundeplats. Efter tio-spelade omgångar kan vi konstatera att plumpar mot lag som Mjällby, Helsingborg och Sirius gör att Elfsborg för tillfället inte är med i yttersta toppen. Likväl är Elfsborg bara åtta-poäng bakom serieledande Häcken och med det sagt har de fortsatt kontakt med den absoluta toppen.

Jocke Perssons Varberg har vi lärt känna som ett väldigt stabilt Allsvenskan-lag sedan uppflyttningen 2019. Likaså bygger även Varberg denna säsongen på ett hårt jobbande kollektiv som med ett lågt sittande lag är svåra att besegra. Tio-omgångar in kan vi dock konstatera att Varberg inte direkt stått för någon succé och med elva inspelade poäng hittas de på trettondeplats. Likväl ser lagen bakom de i tabellen Sundsvall, Degerfors och Helsingborg betydligt sämre ut och med det sagt talar mycket för att det kommer bli Allsvenskt-spel även nästa säsong för Varberg.

Givna favoriter

Skiftar vi över fokuset till måndagens omstart på Borås Arena kan vi konstatera att Elfsborg kliver in i mötet mot Varberg som tydliga favoriter. Detta blir också en viktig match för Elsborg särskilt när vi blickar mot det kommande spelschemat för hemmalaget. Efter mötet mot Varberg väntar nämligen tre väldigt tuffa uppgifter för Elfsborg som i tur och ordning ska gå upp mot Häcken, AIK och Hammarby. Här behöver därför Elfsborg onekligen få en bra start i omstarten och i mötet mot Varberg är det tre-poäng som ska in på kontot. Som tidigare nämt är Varberg likväl ett svårspelat lag men ser vi till trupperna är detta en match som Elfsborg givetvis ska vinna.

Även oddsbolagen håller Elfsborg som favoriter inför detta mötet och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda Elfsborg-segern med att Elfsborg även gör över ett mål i matchen. Elfsborg visade upp en gryende form inför uppehållet och förhoppningsvis fortsätter de så även här. Elfsborg har under säsongen i snitt gjort 1,9 mål framåt per match och hemma på Borås Arena brukar vanligtvis hemmalaget ösa på offensivt. Varberg har inte heller imponerat i spelet på bortaplan under den Allsvenska säsongen hittills och här ser jag inte de störa Elfsborg alltför mycket. Här synas därför att Elfsborg gör jobbet och denna dubbeln klickas till ett spelvärt odds.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Elfsborg - Varberg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.