HockeyAllsvenskan fortsätter under fredagen och det är sex matcher som står på schemat för kvällen. Bland annat tar ett formstarkt Björklöven emot Almtuna i A3 Arena, ett Almtuna som haft rejäl kräftgång hittills. Här bör hemmalaget vara snäppet vassare.

Match: Björklöven – Almtuna (HockeyAllsvenskan) | Speltips: Björklöven | Odds: @1.60 | Units: 4/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.60 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nya målvakten imponerar

Björklöven har öppnat HockeyAllsvenskan på ett strålande sätt. Laget började med att vinna i premiären borta mot Karlskrona för att sedan vinna i förlängning i derbyt mot Modo. I onsdags lyckades man även slå tillbaka topptippade Västerås på bortaplan med 3–2, ett imponerande facit med andra ord. Främst har det defensiva spelet satt sig rejält än så länge och det som tidigare var Björklövens stora akilleshäl har nu blivit lagets främsta vapen. En av förgrundsfigurerna i förvandlingen har varit målvakten Joe Cannata som värvats in från Utah Grizzlies i ECHL. Cannata har verkligen spikat igen i matcherna han spelat och varit en av anledningarna till att Björklöven öppnat så pass starkt som man gjort. Än så länge är det svårt att sia om Björklöven kommer vara laget att slå men “Löven” har verkligen gjort att fansen i Umeå kan hoppas på något stort senare i vår.

Gästerna för dagen, Almtuna åkte ur HockeyAllsvenskan i våras men fick en gratisbiljett tillbaka när Pantern uteslöts och senare gick i konkurs. Den här säsongen har man öppnat seriespelet precis tvärtom mot vad Björklöven har gjort. Faktum är att man hittills har spelat tre hemmamatcher och förlorat alla mot lag som Karlskoga, AIK och Västervik. Senaste matchen fick man däremot med sig en poäng efter att man förlorat i förlängningen. Inför den här säsongen har lagbygget varit turbulent då man egentligen fram till i början av juni månad byggde en trupp för Hockeyettan. När Almtuna sen fick beskedet att man fått den vakanta platsen i HockeyAllsvenskan hade man flera spelare på kontrakt som egentligen kanske aldrig hade fått chansen i HockeyAllsvenskan. Trots det har man förstärkt rätt bra efter beskedet i juni men trots det är Almtuna ett lag som bör hålla till i de nedre regionerna. Dock har man flera duktiga spelare som Tony Mårtensson, Villiam Haag och Nikolai Belov som kan göra skillnad.

Vunnit senaste fem av sju

Formen för båda lagen pekar åt helt olika håll, Björklöven imponerar stort på mig. Spelar man inte på topp så hittar man ändå vägar att vinna matcher, det är synonymt för ett topplag. Jag ser ingen anledning heller till att Björklöven skulle välja att byta ut en Joe Cannata i storform och jag tror Joakim Fagervall (Björklövens tränare) väljer att fortsätta matcha laget som i matchen mot Västerås, om det inte skulle bli några sjuk- eller skadebekymmer. Nu möter man ett stukat Almtuna som kommer få kämpa i motvind framöver efter lagets tunga start. Lägg dessutom på att Umeå har rejäl hockeyfeber och att det förväntas bli mycket publik igen i A3 Arena, då är Björklöven som bäst.

Här ska Björklöven vara det starkare laget och sett till säsongsinledningen för de båda lagen så är det här en match som man ska vara storfavoriter i. Formen pekar rakt uppåt medan Almtuna haft en oerhört tung inledning med tre raka förluster. Björklöven har dessutom haft ett övertag på Almtuna senaste åren när man vunnit fem av sju senaste matcherna. Ettan spelas här till oddset 1.60.

Speltips: Björklöven

Jag väljer att spela på att Björklöven vinner. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven har en bra form och vunnit alla matcher än så länge i HockeyAllsvenskan

  • Almtuna har förlorat tre raka matcher och har ingen bra form

  • Björklöven har hemmafördel och det väntar mycket publik

  • Joe Cannata har imponerat i Björklövens mål

  • Björklöven har vunnit fem av sju senaste matcherna mot Almtuna

Högst odds hittade jag 26/9 kl 14:00 hos Bet365 som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.60 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.