Frölunda vinner hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/9 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har ett betydligt sämre lag i år än tidigare säsonger

  • Frölunda imponerade stort i premiären och vann med 3–0 mot HV71

  • Djurgårdens försäsong har sett allt annat än bra ut och man har förlorat flera matcher med stora siffror

  • Frölunda har ett bredare lag än Djurgården och är inte lika känsliga för skador

  • Djurgården har haft skadeproblem under försäsongen och flera tongivande spelare har varit borta

Öppnade med seger

Det är ett litet annorlunda Djurgården i år än vad vi sett tidigare år. Spelarbudgeten har minskat markant och det märks på laget som inte riktigt har den här spetsen som kommer krävas för att gå riktigt långt. Senaste säsongerna har det här laget varit tippade att gå långt och kunna utmana om SM-guldet. I år? Nej, det ska mycket till om det ska hända. Kärnan med spelare som Dick Axelsson, Marcus Högström och Jacob Josefson finns kvar och tanken är att dessa herrar kommer att få dra ett stort lass i vinter.

För Frölundas del öppnade man SHL med en stabil 3–0-seger på hemmaplan mot HV71 förra helgen. Även fast HV71 såg lite sega ut i den matchen tycker jag ändå att Frölunda visade upp den stabiliteten man tidigare haft. Det här är ett oerhört komplett lag som alltid ska finnas med i diskussionerna om att kunna gå hela vägen. Laget saknade Johan Sundström i premiären och det gör man här också, men med tanke på hur pass bra Frölunda spelade förra helgen så ska det inte vara något som påverkar.

Svängdörrar bakåt under försäsongen

Djurgården gör här sin premiär för årets SHL-säsong och det är inte med några positiva vibbar man kliver in i hetluften. Försäsongen har inte sett ut som laget har önskat och man har förlorat fem av sju matcher. Bland annat har man lyckats förlora mot Örebro med hela 10–1 (!) och HV71 med 8–3. Inga siffror som man vill ha med sig in till seriestart på hjärnhinnan. Dessutom har man brottats med skador på försäsongen och flera tongivande spelare har inte alls fått den uppladdningen som man hade önskat.

Här väntar ett Frölunda som är ett av seriens svåraste lag att besegra. Roger Rönnberg och hans mannar har genom årens lopp visat att man är oerhört duktiga på att behålla en jämnhet och det är väldigt sällan som formkurvan pendlar upp och ned. Frölunda kan ta med sig en bra känsla in till den här matchen från förra helgen och möter här ett Djurgården som är lite skärrat. Det kommer säkert vara en del premiärnerver medan Frölunda redan skakat av sig premiärkostymen. 2.10 för att Frölunda ska kunna kamma hem tre poäng är ett bra odds. Det testar vi.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda vinner hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/9 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.