Då var det dags för säsongens första derby mellan Sirius och Storvreta. Det är redan i andra omgången vi möts av detta och det förväntas bli en mycket trevlig och underhållande match. Storvreta är som vanligt storfavoriter och efter Sirius totalfiasko senast finns det inget annat!

Match: Sirius – Storvreta (Svenska Superligan) | Speltips: Storvreta | Odds: @1.40 | Units: 4/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.40 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Överkörda

Nej – det var ingen lyckad kväll när Sirius gästade Nyhemshallen tidigare i veckan. Premiären av årets säsong blev ett fiasko och man fick se sig överkörda av Mullsjö, som tappat flera nyckelspelare inför säsongen. Oddsen på förhand sa Mullsjö seger, men jag var nog inte ensam om att tro att Sirius skulle ha en stor chans att ta en poäng, minst, i premiären. Sirius saknade hemvändaren Billy Nilsson, som förväntas bli borta ett längre tag. I övrigt var det fullt manskap och Sirius såg ut som ett juniorlag i jämförelse med ett piggt Mullsjö. Nu har man chans att ta revansch på sig själva och göra en betydligt bättre prestation i derby mot Storvreta.

Det är inte många som säger emot mig när jag menar att Storvreta är storebror i Uppsala. Regerande mästarna kommer göra det tufft för Sirius även här. Sirius säsongsinledning är inget annat än tuff när nästa storlag väntar. Sirius som på förhand sagt att man kommer bli att lita på i år ser alltså ut att få en tuff start på säsongen. Unge Filip Eriksson och förra årets skyttekung Jakob Drews var två av spelarna som presterade i skuggan mot Mullsjö. Dessa två blir att hoppas på om man skall ha någon som helst chans mot ett mycket starkt Storvreta.

Storebror

Giganten i Uppsala, Storvreta, går för ytterligare en derbyseger under fredagen. Sirius fick en rejäl käftsmäll under första omgången medans Storvreta visade att man återigen blir att räkna med i år, efter att ha slagit Falun i sudden death. Albin Sjögren blev matchhjälte efter att ha blivit framspelad av nyförvärvet samt supertalangen Hampus Ahrén. Dessa två herrar är jag övertygad om att vi både kommer få se mer av och skriva mer om under säsongen. Storvreta startade starkt och utan stjärnan Robin Nilsberth så var man i princip full trupp. Robin är förhoppningsvis tillbaka i mötet mot Sirius, då han ströks på grund av sjukdom.

Storvreta är storebror i dessa derbyn och ingen annan förväntar sig något annat än seger. Sirius är och kommer nog vara några av de få som tror på annat. Storvretas premiär såg lovande ut, med ett starkt försvarsspel och ett par vassa kontringar. Nu förväntar jag mig ett Storvreta som växlar upp och äger betydligt mer boll mot Sirius än mot Falun. Alexander Rudd, Albin Sjögren och storstjärnorna i Storvreta kommer att göra det tufft för Sirius under fredagskvällen!

Speltips: Storvreta

Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius blev överkörda av Mullsjö i premiären. Mycket svag prestation!

  • Sirius har förlorat elva raka matcher mot Storvreta.

  • Klasskillnad när Storvreta når en hög nivå.

  • Skall inte räkna bort Sirius helt, man har mycket bra kvalitéer. Man är dock tunnare än Storvreta på många sätt!

  • Storvreta vann sin premiär i sudden death mot fjolårs finalisten Falun.

Högst odds hittade jag 26/9 kl 14:00 hos Unibet som ger 1.40. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.40 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.