Daniel Jacobsson|26 september, 2023, 14:14

Jag väljer att spela på gästerna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Newcastle har en bit upp till Manchester City.

  • Manchester City har en väldigt bred trupp om man ser till kvalitet. Rotation här skulle inte skrämma mig med spelögon.

  • Möjligt att Newcastles 8-0 seger mot Sheffield United senast kickar igång säsongen rejält, men här står jag fast i att man blir numret mindre.

Väckte liv i säsongen

Newcastle körde över Sheffield United fullständigt i ligaomgången som var i helgen. Om den storsegern väcker liv i säsongen får vi se, för det har varit en halvdan start på den pågående säsongen utan tvekan. Alexander Isak har börjat få anpassa sig till bänken när Callum Wilson gång på gång levererar poäng och framförallt mål. I helgen var det dock åtta (!) olika målskyttar och båda anfallarna blev målskyttar i krossen. Newcastle lär rotera litegrann här då det väntar ett tufft och mycket viktigt spelschema i Premier League härnäst. Det lär inte bli någon överdriven rotation, men lite, precis som dagens gäster.

Vi hoppas såklart få se Alexander Isak från start i det här stormötet. I det stora hela, och det jag värdesätter mest i faktorerna inför matchen, är att Manchester City är numret större än Newcastle. Det är en rejäl satsning man gör, men det är fortfarande en bra bit upp till storklubbarna i ligaspelet och framförallt City. Här kommer gästerna dra nytta av sin storhet och Pep Guardiola vill såklart inte få respass redan nu.

Värde hos mästaren

Pep Guardiola och Manchester City vill alltid vinna alla titlar som går att vinna. Förra säsongen var otroligt imponerande där klubben tog flertalet titlar på både engelsk och europeisk mark. Den historiska säsongen kan innebära att man bli mätt, men för Pep, Kevin och Erling i ljusblått är det alltid seger som gäller och än så länge är man numret större än övriga klubbar i England. Inför cupmötet under onsdagskvällen har man ett gäng avbräck, vilket innebär att man måste göra ett och annat val i startelvan, men det innebär också att man inte har allt för mycket att rotera med. Rodri blev avstängd senast och därtill är även De Bruyne Silva, Stones och Kovacic utanför truppen.

Det är sjukliga namn att sakna, för vissa klubbar, här får Guardiola chansen att testa sina truppspelare och det kommer man kunna göra med bravur. Det finns gott om kvalitet här. Erling Haaland kommer starta mötet, det kommer även formstarka Julian Alvarez och Phil Foden vilket innebär att man har kvar den enorma spetsen framåt. Det blir avgörande i många matcher och i det här mötet får vi också se detta. Manchester City DNB spelas till fina 1.86 hos Expekt.

fotboll, efl cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Newcastle - Man City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.