X2 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/9 kl 11.57

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leeds United har imponerat rejält under de två första omgångarna.

  • Leeds har mäktat med sju mål på deras två ligamatcher.

  • Sheffield United har förlorat två raka ligamatcher.

  • Sheffield United får klara sig utan lagkaptenen John Egan som drog på sig ett rött kort mot Aston Villa.

  • Sheffield har endast haft tre skott på mål under deras 180 matchminuter i PL den här säsongen.

Svag inledning

Sheffield United tar sig an nykomlingen Leeds United i den tredje omgången av Premier League. Hemmalaget Sheffield United var ett av ligans stora utropstecken förra säsongen. Tränaren Chris Wilder har imponerat med sitt Sheffield United sedan uppflyttning till Premier League. De var nykomlingar i den engelska högstaligan förra säsongen, men trots deras dåliga förutsättningar lyckades laget göra succé med hårt arbete och en taktisk skicklighet från Wilder. Sheffield United slutade på en imponerande niondeplats i tabellen med 54 inspelade poäng.

Det återstår att se ifall klubben kan hålla sig kvar på den övre halvan även den här säsongen. Inledningen av den nya ligasäsongen har skapat en del tvivel. Stjärnmålvakten Dean Henderson har gått tillbaka till Manchester United och lämnat ett tomrum bakom sig. Det var just en stark defensiv som symboliserade Sheffield United förra säsongen. Nyförvärvet Aaron Ramsdale har sett en aningen skakig ut under de två inledande ligamatcherna. Sheffield United står på två raka förluster just nu och har inte alls varit igenkännbara från förra säsongen. De får dessutom klara sig utan lagkaptenen John Egan som drog på sig ett rött kort mot Aston Villa. Sheffield har endast haft tre skott på mål under deras 180 spelade matchminuter, vi anser att Leeds besitter en betydligt bättre form just nu.

Höga förväntningar på nykomlingen

Det är alltså nykomlingen Leeds United som reser till staden Sheffield inför söndagens batalj. Leeds United är äntligen tillbaka i Premier League efter 16 års frånvaro. Den anrika klubben har varit nära uppflyttningen flera gånger, men till slut lyckades Bielsa förverkliga klubbens högsta önskan. Väl i den engelska högstaligan ställdes nykomlingen mot den mardrömslika uppgiften i premiären – att ta sig an de regerande mästarna Liverpool på Anfield. Leeds var oerhört våghalsiga och lyckades alltså göra hela tre mål mot mästarna – men förlorade tyvärr med 4-3. Trots förlusten var det många som höjde ögonbrynen för nykomlingens fina prestation.

Leeds United visade återigen upp sitt fina anfallspel i den andra omgången mot Fulham. Bielsas mannar spelade en väldigt offensiv fotboll och ledde med hela 4-1 efter 57 spelade matchminuter. Sedan gav visserligen Leeds bort två mål till Fulham som väckte matchen till liv igen, men slutresultatet skrevs 4-3 till deras favör. Det är flera spelare som har imponerat under deras två inledande ligamatcher. Mittfältarna Philips och Klich håller en hög PL-nivå, samtidigt som anfallaren Patrick Bamford visat prov på en riktig målfarlighet. Leeds kommer till söndagen med betydligt mer positiva vibbar, vi tror att Bielsa vet exakt hur han ska tackla Sheffield Uniteds försvarsspel. Dubbelchansen används till gästernas fördel!

Speltips.se ger tipset:

X2 hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/9 kl 11.57

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.