Axel Olsson|26 september, 2023, 11:08

Jag väljer att spela på Barrenetxea över 0,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barrenetxea har gjort tre ligamål på fem starter och ett inhopp.

  • Barrenetxea är bra med bägge fötterna. Tar gärna skott från sin kant.

  • Barrenetxea har snittat ett skott på mål per ligamatch. En av de som skjuter mest i Real Sociedad.

En positiv start

Efter en bedrövlig fjolårssäsong hoppas Valencia hittat mer stabilitet i det nuvarande ligaspelet. Tidigare har de varit med och tävlat om topplaceringarna men det var ett tag sedan man var i den positionen, men att laget var två poäng ifrån en nedflyttningsplats ifjol är verkligen inte okej. Sett till deras förutsättningarna borde Valencia ligga nånstans i mittenskiktet. Med dessa förväntningarna får man då säga att deras start har varit klart positiv. Valencia har tagit tio poäng efter sex omgångar och parkerar sig på en sjätteplats i tabellen.

De har bland annat imponerat med en 3-0 seger mot Atletico Madrid och ett par till starka prestationer. Valencia var dock inte nöjda med deras insats i senaste ligamatchen mot Almeria. De fick med sig ett 2-2 resultat men det var tabelljumbon Almeria som dominerade matchen rakt igenom. Valencia-försvaret såg skakigt ut och det var tack vare målvakten Mamardashvili som laget fick med sig en pinne. Under onsdagen väntar en tuff match mot ett Real Sociedad som förväntas vara med och slåss om topp 6.

Spanjoren i fokus

Inför onsdagens ligabatalj har vi fullt fokus på gästerna och en särskild spelare. Real Sociedad fick inte det att lossna i inledningen av säsongen där man saknade det där lilla extra för att avgöra de jämna matcherna. Det råder inga tvivel om att den individuella skickligheten finns, men grundspelet funkade inte som de hade förväntat sig. Efter endast en seger på fem ligaomgångar fanns där några frågetecken inför förra veckans CL-match mot Inter. När det väl gällde klev Sociedad in och gjorde en stabil insats i hemmaborgen. De borde vunnit den matchen och att de lyckades stänga ner Inters anfallsspel så pass bra som de gjorde var ett styrkebesked. Efter den fina insatsen fick offensiven leda vägen i deras målrika 4-3 seger mot Getafe.

Det är just deras offensiv vi ska kika extra på och framförallt deras vänsterytter Barrenetxea. Spanjoren har mycket rutin trots att han bara är 21 år gammal, han debuterade i en väldigt ung ålder och har därefter fått sporadiskt med speltid i La Liga. Det stora genombrottet har väl inte kommit än, men i den nuvarande takten kan den mycket väl komma i år. Barrenetxea har varit en av lagets bättre spelare och cementerat sin plats på kanten. Han har stått för tre ligamål på fem starter och ett inhopp, vilket tangerar hans målrekord från tidigare ligasäsonger. Barrenetxea är bra med bägge fötterna och han tar gärna avslut när tillfället ges. Han är en av de spelarna som skjuter mest i detta Real Sociedad. Barrenetxea har ett snitt på ett skott på mål/match i säsongens ligaspel. Med den statistiken tycker vi att den här specialaren ligger alldeles för högt inför onsdagen. Vi väljer att testa den!

fotboll, La Liga
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:30
Valencia - Real Sociedad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.