Match: Astana-Celtic (Champions League) | Speltips: X | Odds: 3.00 | Spelstopp: 16:00 | Spelbolag: Bethard

Champions League-kvalet rullar vidare, och vi har en väldigt jämn match att vänta när Astana för första gången någonsin ställs mot Celtic i en tävlingsmatch.

Astana är obesegrade i nio av lagets tio senaste matcher, för Celtics del är man obesegrade i sju av de tio senaste. Mycket oviss match minst sagt. Astana hålls som favoriter av spelbolagen, men knappa sådana skulle jag säga. Brendan Rodgers har ännu inte satt sin prägel på laget till hundra, efter 0-1-fiaskot mot Lincoln Red Imps tog man sig själva i kragen och vände på biffen efter 3-0 hemma men något annat fanns väl inte på kartan? Senast spelade man 1-1 mot Leicester.

Grejen med Astana är att det är ett väldigt jobbigt lag att möta, på bortaplan framför allt. Brendan Rodgers kommentater inför matchen:

“We know their threat. They like to cross and have good physicality in the team and can be very direct at times. It’s important we go back to Celtic Park in good condition, we don’t have to win it on Wednesday night. I am pleased with how the team shaped up against Leicester, and I have every confidence that any player we put in will do best for the team.”

Med andra ord försöker Rodgers att ta bort så mycket press från sitt lag som möjligt, att åka hem med tre poäng är en riktigt svår uppgift och det är något han är medveten om. Han vill inte att laget ska tröttas ut helt och han säger väldigt tydligt att Celtic inte måste vinna matchen, då ser han krysset som en seger i sig. Jag skulle inte bli förvånad om vi fick se en avslagen och tempofattig match där Celtic går för 0-0. Just krysset ser jag väldigt mycket värde i och till 3.00 gånger pengarna väljer jag att spela riskabelt och syna oddset. Lycka till!