Sista matchen i fjärde omgången av FA-cupen hittas på schemat när Barnet tar emot Brentford under måndagen. Barnet placerar sig för tillfället på sjuttondeplats i Englands femtedivision medan Brentford placerar sig på undre halvan i Championship. Att Barnet lyckats ta sig ända till fjärde omgången av cupen är en merit i sig för klubben, men här tar det stopp för hemmalaget.

Match: Barnet – Brentford (FA-cupen) | Speltips: Brentford -1,0 mål (Asian Handicap) | Odds: @1.675 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Hemmalaget imponerar inte i ligan

Att vi skulle få se ett lag som Barnet i den fjärde omgången av FA-cupen var det nog inte många som trodde. Barnet spelar i en division vid namn National League, engelska femtedivisionen. Barnet har heller ingen supersäsong som skulle kunna förklara hur man lyckats så pass bra i cupen, man huserar på sjuttondeplats och placerar sig således på den nedre halvan av tabellen. I den första omgången avancerade man efter möte hemma mot League One laget Bristol Rovers, mycket tack vare ett tidigt rött kort som bortalaget drabbades av. I den tredje omgången stod man för en superskräll då man på resande fot både vann och höll nollan mot Sheffield United, ett lag som ligger trea i Championship. Nu ställs man mot ytterligare ett lag från engelska andradivisionen, och lätt kommer det inte bli.

Barnet fick i sin senaste ligamatch storstryk av ligajumbon Braintree med hela 4-0. Man har förlorat 6 av sina 10 senaste ligamatcher, och endast gått segrande ur 3 av dessa. Man har dessutom gjort blott 5 mål på sina 7 senaste matcher i Englands femtedivision. Bortser vi från bragdvinsten över Sheffield Utd kan vi alltså konstatera att laget går väldigt trögt i ligan för tillfället.

Klasskillnad på hög nivå

Brentford har hittat målformen på sistone. 7 mål på de 2 senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Senast begav man sig till Rotherham för att rulla in 4 bollar bakom hemmalagets målvakt och dessförinnan vann man mot Stoke med 3-1. Man är obesegrade i 7 raka matcher och har tre välförtjänta vinster i bagaget när man reser till London för att förhoppningsvis ta sig vidare i cupen. Laget har dock inte bara varit bra offensivt på senare tid – man är väldigt kompakta bakåt. Man har släppt in 5 mål på sina 7 senaste matcher, trots att man ställts mot andraplacerade Norwich och spelskickliga Bristol City. När man ställs mot Barnet under måndagskvällen har man ingen anledning att vila nyckelspelare. Laget är inte i riskzonen av att åka ur Championship, men man har även gett upp om titelförhoppningar. FA-cupen är, som för många andra lag, en möjlighet att få ut något riktigt bra utav säsongen. Att lyckas avancera mot Barnet från de lägre divisionerna inom engelsk fotboll ska inte vara några konstigheter för ett formstarkt Brentford, här råder klasskillnad!

Speltips: Brentford -1,0 mål

Jag väljer att spela Brentford -1,0 mål, pengarna tillbaka om Brentford endast vinner med 1 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brentford har hittat målformen, 7 mål på sina 2 senaste matcher i Championship

  • Brentford har endast släppt in 5 mål på sina 7 senaste matcher

  • Barnet spelar i Englands femtedivision och placerar sig långt ner i tabellen

  • Barnet förlorade i sin senaste match mot tabelljumbon med 4-0

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.675. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.675 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.