Daniel Jacobsson|27 januari, 2023, 10:36

Jag väljer att spela på målen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt när lagen möttes senast.

  • Bayern München har inte sett helt övertygande ut efter uppehållet. Chans för Frankfurt att utnyttja.

  • Frankfurt har sett lovande ut efter uppehållet. Ett kryss och en övertygande vinst.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vakna Bayern!

Bayern München har inte levt upp till förväntningarna efter uppehållet. Krysset mot RB Leipzig är ingen fara, men att man därefter inte löser tre poäng mot Köln på hemmaplan går att diskutera och tänka över. Nu väntar nästa hemmamatch när Frankfurt besöker Allianz Arena i München. Hemmalaget är såklart numret större i det mesta, men när inte formen är som den skall finns det chans att utnyttja svagheter hos den här jätten. Frankfurt är också starka offensivt och kan mycket väll sätta lite sprätt i hemmalagets något sämre defensiva klass.

Sadio Mane saknas fortsatt i tyskarnas trupp. Men det gör inget med den enorma bredd man besitter där Jamal Musiala, Serge Gnabry, Thomas Müller och Kingsley Coman finns att tillgå. Dessutom verkar Bayern fått ordning och igång Choupo-Motings målskytte i Bundesliga. Som vanligt när Bayern spelar kommer det vara offensiv fotboll som erbjuds och vi hoppas såklart att hemmalaget ligger bakom det här speltipset. Framåt är man bland det vassaste den europeiska fotbollen har att tillgå, men i defensiven skapas det alltid svagheter i ett offensivt lag.

Skrällchans

Eintracht Frankfurt har haft ett gäng säsonger med positiva resultat på senare år. Europaspel, hög placering i Bundesliga och framförallt så har man höjt sin lägstanivå. I dagens trupp finns det ett gäng spetsspelare som kan utnyttja den underhållande och offensiva fotboll som Frankfurt spelar. Att möta Bayern München i ligaspelet ses inte som någon omöjlighet utan mer en möjlighet och erfarenhet att möta de bästa. Det blev visserligen en överkörning senast man möttes, men jag håller Frankfurts chanser betydligt högre den här gången.

Med det sagt skall det såklart påpekas att det förmodligen är den tuffaste bortamatchen som man kan stöta på i Tyskland. Ett mål från Frankfurt är dock fullt troligt och det går att jobba in från start till mål. Offensiv kraft som Lindström, Kamada, Kolo Muani (ryktas bort) och Borre är spelare som har kvalitet att sätta en boll bakom nyinvärvade Bayern-målvakten Sommer. Framåt!

fotboll, bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Bayern - Frankfurt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.