Joakim Östman|27 januari, 2023, 11:02

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Empoli och Torino är lag som varken gör mycket mål eller släpper in mycket mål.

  • Empolis Serie A matcher har i 78,9% resulterat i under 2,5 mål.

  • Torinos Serie A matcher har i 63,1% resulterat i under 2,5 mål.

  • Empoli har under säsongen snittat 0,89 mål per match i Serie A.

  • Torino har under säsongen snittat 1,00 mål per match i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ett av ligans formstarkaste lag

Empoli har haft en alldeles lysande start efter VM-uppehållet med åtta av tolv möjliga poäng inspelade. Det gör Empoli till ett av ligans formstarkaste lag och under tränare Paolo Zanetti har de verkligen befäst platsen som ett stabilt mittenlag i Serie A. Empoli hittas på 9-platsen i tabellen där faktum är att det bara har tre-poäng upp till europaplatserna vilket belyser det mesta av säsongen. 

Empoli kommer från två-raka segrar där de senast på bortaplan besegrade Inter efter att hemmalaget fått Milan Škriniar utvisad strax för halvtid. Empoli utnyttjade därefter numerära överläget till fullo när 19-åriga Tommaso Baldanzi satte segermålet i den 66-minuten.

Torino har blandat och givit sedan omstarten och fem av tolv möjliga poäng är väl godkänt men inte mycket mer än så. När tre av mötena dessutom varit mot lag som Hellas Verona, Salernitana och Spezia borde nog Torino åstadkommit en större poängskörd. Torino har dock ofta problem i möten där de kliver in som favoriter vilket blivit tydligt så många gånger under säsongen.

När Torino dock möter namn-starkare motstånd ser det oftast betydligt bättre ut vilket även var fallet i senaste omgången mot Fiorentina. Torino stod för en väldigt imponerande prestation och de skulle därför ta med sig all tre-poängen hem till Turin efter att Aleksey Miranchuk blivit segerhjälte med matchens enda fullträff.

Gemensamma nämnaren

Inför lördagens möte Empoli – Torino skiljer endast en-poäng lagen mellan och båda lär onekligen komma med gott självförtroende efter segrarna senast. Givet Empolis form och hemmaplansfördelen borde det hållas som knappa favoriter, Torino har även som sagt ofta bekymmer när de behöver diktera tempot i större utsträckning även fast matchbilden troligtvis kommer ägas av Empoli.

Gemensamma nämnaren mellan Empoli och Torino hittas i målsnåla matcher, detta är lag som sällan är inblandade i målrika tillställningar och det förväntar vi oss inte heller i lördagens möte. Det självklara spelet på förhand är under 2,5 mål och det finns egentligen inget att tveka på vad det gäller att klicka underspelet.

Sett till säsongen har Empolis matcher resulterat i under 2,5 mål i 78,9% av Serie A matcherna, vilket även är fallet i 63,1% av Torinos Serie A fighter. Varken Empoli eller Torino är heller lag som direkt sprutar in mål vilket snitten på 0,89 och 1,00 belyser. Givet förutsättningar talar därför allt för målsnålt och spelet klickas till 1.64!

fotboll, Serie A
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Empoli - Torino
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.