Joakim Östman|27 januari, 2023, 11:06

Jag väljer att spela på Real Betis i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Betis har vunnit två av det tre senaste inbördes mötena.

  • Real Betis är i stort behov av tre-poäng.

  • Real Betis har ett bättre lag och här är det läge att studsa tillbaka.

  • Getafe har förlorat samtliga matcher sedan omstarten efter VM-uppehållet.

  • Getafe tillhör tabellbotten av La Liga.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Betis dnb hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formsvacka

Från ett av La Ligas hetaste lag innan VM-uppehållet till att inte alls hitta formen i omstarten har blivit ett faktum för Real Betis. Cupspel har likväl kommit emellan ligaspelet och Real Betis har därför bara spelat två omgångar i La Liga. Real Betis inledde med att besegra Rayo Vallecano men senast mot Espanyol stod Manuel Pellegrinis mannar för en väldigt blek insats. Förlustsiffrorna skrevs förvisso bara till 1-0 men Real Betis kom inte alls upp i nivå och xG visade på 2,18 – 0,84 till Espanyol fördel.

Real Betis inkasserade således deras tredje-raka förlust efter att först åkte ut i supercupen och därefter uttåg i Copa del Reys kvartsfinal mot Osasuna. Real Betis form kan och ska ifrågasättas och inför lördagens möte är det tid att studsa tillbaka.

Ett lag det inte gått mycket bättre för i omstarten är Getafe som har förlorat samtliga fyra spelade matcher. Getafe har åkt på fyra uddamåls förluster och därför har de nu blivit inblandade i absoluta bottenstriden. Getafe hittas på 16-platsen men gapet ner till nedflyttningsplatserna är borta och just nu är det bättre målskillnad som håller Quique Sánchez Flores lag ovanför strecket.

Senast i mötet mot Barcelona stod likväl Getafe för bra instats på Camp Nou men skillnaden på lagens spets och effektivitet blev avgörande. Sett till xG visade siffrorna 0,71 – 1,25 men Barcelona drog ändå längsta strået när de besegrade Getafe med 1-0.

Botten mot toppen

Inför lördagens möte mellan Getafe – Real Betis handlar allt om att hitta tillbaka på vinnarspåret. Real Betis såg länge ut som favoriter till att ta en topp-4 plats men efter trevandet på sistone hittas de nu på 6-plats. Getafe i sin tur måste börja ta poäng igen annars är nedflyttning en stor risk vilket sett till truppens kvalitet vore ett misslyckande.

Sett till truppernas slagkraftighet ska det dock inte vara något snack om favoritskapet och detta är en match Real Betis ska vinna. På Coliseum Alfonso Perez har Real Betis en gyllne chans att starta om och ta tre-poäng.

Det ska understrykas att det är ett möte mellan tabellbotten och tabelltoppen och Real Betis är egentligen bättre på samtliga positioner. Real Betis har även vunnit två av det tre senaste inbördes mötena och här synar vi att gästerna tar med sig tre-poäng tillbaka till Sevilla. 

Givet förutsättningarna klickas därför Real Betis-seger, men med tanke på den senaste tidens prestationer klickas spelet med att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Getafe - Real Betis
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.