Axel Olsson|27 januari, 2023, 10:36

Jag väljer att spela på Mönchengladbach över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mönchengladbach spelar en offensiv fotboll med Farke vid rodret.

  • Mönchengladbach är bättre än vad den nuvarande tabellen visar.

  • Hoffenheim har släppt in minst två mål i deras fem senaste ligamatcher.

  • Mönchengladbach har gjort sju mål i deras tre senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Mönchengladbach över 1,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svajiga försvarsinsatser

Vi riktar fokus mot tyska Bundesliga och närmare bestämt mötet på PreZero Arena. Där är det hemmalaget Hoffenheim som tar sig an gästande Mönchengladbach i den 18:e ligaomgången. Det är två lag som presterat likvärdigt i säsongens ligaspel och därför ser det ut att bli ett jämnt möte här. Hemmalaget har oddsen på sin sida och det är mycket tack vare hemmaplansfördelen och gästerna svaga facit på bortaplan. Däremot anser undertecknad att det finns några faktorer som talar emot just Hoffenheim.

Hoffenheim har nämligen sett ganska svajiga ut i försvaret – de har släppt in minst två mål i deras fem senaste ligamatcher. Med största sannolikhet kommer de få klara sig utan Akpoguma, Vogt och Prömel som dragits med skador på sistone. Det två första hör till i försvaret och med den duon borta är alternativen klart sämre i försvarslinjen. Det finns några frågetecken till kring skadelistan och Hoffenheim saknar bredden för att klara av alldeles för många avbräck. Deras senaste vinst i ligaspelet var i mitten av oktober och nu är det endast tre poäng ner till kvalplacerade Bochum.

Offensivt tänk under Farkes ledning

Mönchengladbach är klart bättre än vad tabellen visar och de har inte haft marginalerna på sin sida i alla matcherna. Med Daniel Farke vid rodret vill laget spela en offensiv fotboll och de är inte rädda för att fylla på med spelare i anfallet, vilket även straffat dem bakåt. Det är känt att Farke spelar en sådan fotboll och det gjorde han även med Norwich när de tog klivet upp till Premier League. De var också ett sevärt lag att kolla på men det saknades en balans för att ta tillräckligt med poäng. Nu har Farke däremot ett bättre spelarmaterial att använda sig av och förhoppningsvis kan klubben börja knipa mer poäng nu efter uppehållet.

De har iallafall gjort totalt sju mål i deras tre senaste ligamatcher och då är det möten mot bra lag som Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen. Vi förväntar oss ytterligare en match med fart och fläkt när Mönchengladbach ställer sig på banan. Farke kommer säkerligen trycka på anfallsspelet efter deras senaste uddlösa insats mot Augsburg. Med Thuram i spetsen är gästerna alltid målfarliga och undertecknad tycker att oddset för det här målspelet är en aningen högt sett till sannolikheten, därmed synar vi med en unit.

fotboll, Bundesliga
|
units: 1/5 - spelstopp: 15:30
Hoffenheim - Mönchengladbach
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.