Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö ligger tvåa i tabellen, 34 poäng före HV71.

  • Växjö har bäst form i hela SHL.

  • Växjö har två raka segrar på bortaplan mot starkt motstånd.

  • HV71 är ett bottenlag, viktigt att inte stirra sig blind på namnen i truppen.

  • HV71 är ligans fjärde sämsta hemmalag och har defensiva problem.

Vänder det nu?

HV71 har jag väntat på, och väntat på, och väntat på att de ska komma igång rent spelmässigt den här säsongen. Men det har inte hänt någonting, trots den enorma kapacitet som man har om man tittar spelare för spelare. Även om de har två raka segrar nu så har de inte på något sätt kommit på ett imponerande sätt. Det är krampaktiga segrar mot både Linköping och mot Djurgården och båda de lagen är i jämförelse med Växjö faktiskt ganska svaga. Här måste HV71 upp på en nivå man inte varit många gånger på den här säsongen och det tror jag inte man mäktar med helt enkelt. Man ligger 34 poäng bakom Växjö i tabellen av en anledning.

Man är heller inte alls särskilt starka på hemmaplan i Jönköping. Endast 24 inspelade poäng på 17 spelade matcher, att jämföra exempelvis med bottenkonkurrenten Brynäs som har fler inspelade poäng på tre färre hemmamatcher. HV71 är fyra från slutet i hemmatabellen och det är bara lag under dem i tabellen som har sämre facit. Dåligt är också HV71:s facit sett till antalet insläppta mål. Backsidan fallerar verkligen och man har släppt in tredje flest mål i hela ligan och faktorerna till varför man ligger så pass långt ner i tabellen börjar bli många.

Guldkandidat

Medan det går trögt och är mycket ångest i Jönköping är det helt andra tongångar lite längre in i de småländska skogarna i Växjö, där stadens lag för tillfället befinner sig på andra plats i SHL-tabellen och dessutom går som tåget för dagen. Bäst form i hela ligan och när man nu ställs mot ett av bottenlagen får vi alltså över två i odds att man ska vinna matchen. Jag vet att det är bortaplan. Jag vet att det är ett rivalmöte. Men oddset måste helt enkelt vara för högt.

Rent spelarmässigt så har man också en spets så det heter duga. Emil Pettersson, Andrew Calof, Richard Gynge och Robert Rosén är alla några av ligans bästa forwards och mot ett svagt försvar är risken för HV71 att dessa spelare kan ha väldigt roligt. Den vågade spelar handikappseger för Växjö här, jag tror det kan rinna iväg. På senare tid har man också fått fart på bortaspelet och kommer till den här matchen med två raka bortasegrar mot Luleå och Leksand, med endast ett insläppt mål på dessa två matcher.

Speltips.se ger tipset:

Växjö hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/1 kl 12:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.