Axel Olsson|27 januari, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på Burnley vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Burnley har varit fantastiska under hela säsongen. De har tio segrar i deras elva senaste matcher.

  • Burnley slog ut PL-klubben Bournemouth i den förra cuprundan, resultatet skrevs till 2-4.

  • Ipswich huserar i toppen av den engelska tredjeligan.

  • Ipswich har två segrar i deras sex senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Burnley DNB hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Går bra i tredjeligan

Ipswich Town är en klubb som spenderat massvis med säsonger i den engelska andraligan, Championship. Det var däremot ungefär fyra år sedan de satte sin fot i Championship, sedan dess har de fått kämpa på i tredjedivisionen League One. Ipswich har fått bygga om rejält sedan nedflyttningen och nu efter fyra raka säsonger i League One börjar de konkurrera i den absoluta toppen. De har en bra bit att vandra men i nuläget befinner de sig i en bra position med en stark tredjeplats i tabellen.

Hemmalaget har verkligen fått fart på sin offensiv och duon Chaplin och Ladapo är i storslag. De har mäktat med hela 21 ligamål och är en avgörande faktor till hemmalagets topplacering. Men trots en fartfylld offensiv har resultaten varierat nu i december och januari. De har två segrar i deras sex senaste matcher och lördagens motståndare blir det tuffaste på länge. Trots att Ipswich befinner sig i toppen av League One är det fortfarande långt ifrån nivån som gästerna har visat upp.

Blivit en vinstmaskin

Vi fortsätter att imponeras av Kompanys Burnley. De går från klarhet till klarhet och det känns som att uppflyttningen blir mer och mer självklar för varje omgång som går. Burnley fortsätter att vinna match efter match och det ska bli spännande att se vart det här slutar. Ifall de behåller en någorlunda bra form i resterande delen av ligasäsongen borde det här utmynna i en återkomst till Premier League. Det är fascinerande att se ett lag som fått utdelning så snabbt trots stora förändringar i både trupp och sitt sätt att spela fotboll.

Kompany har visat sin skicklighet som tränare och Burnley spelar verkligen en attraktiv fotboll just nu. Det syns tydligt att den förre detta mittbacken har tagit mycket inspiration från sin tid som spelare i Manchester City. Han strävar efter att spela en liknande fotboll och de är på god väg till att göra just detta. Burnley slog ut Premier League-klubben Bournemouth i den förra rundan av cupspelet. Det var en övertygande seger där Burnley vann med 2-4 och ännu ett kvitto på att de menar allvar den här säsongen. De har tio segrar i deras elva senaste matcher och vi har svårt att se ett Ipswich som ska stå i vägen för det formstarka bortalaget. De är överlägsna i ligaspelet och har absolut spelrum för att ge cupen en ärlig chans.

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Ipswich Town - Burnley
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.