Joakim Östman|26 januari, 2022, 14:27

Jag väljer att spela på att Uruguay vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Uruguay är obesegrade i det nio senaste mötena mot Paraguay.

  • Uruguay är i desperat behov av att ta tre poäng.

  • Uruguay har ett betydligt starkare lag på pappret.

  • Oddset på bortasegern har ett högt spelvärde.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Uruguay DNB hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tränarskifte

Att Paraguay skulle få det tufft att nå ett VM-slutspel var det många på förhand som förutspådde. Annat var det med Uruguay där de i princip har världsstjärnor på varje position. Fjorton omgångar in i kvalet kan vi dock konstatera att Uruguay satt sig i ett väldigt besvärligt utgångsläge. Fyra matcher återstår och Uruguay hittas bara på sjundeplats med sexton inspelade poäng. Likväl har Uruguay bara en poäng upp till sista platsen för fortsatt kval mot VM. Uruguay kommer från fyra raka förluster och har med det rasat i tabellen, det blev droppen och tränare Oscar Tabarez fick lämna sitt uppdrag efter 3-0 förlusten senast mot Bolivia. Med tränarskiftet tar Uruguay sista chansen att få till en reaktion och här agerar de för att lösa en VM-billjett.

Även Paraguay har visat prov på en usel form på sistone och endast en poäng har bärgats på deras fyra senaste matcher i VM-kvalet. Med de hittas Paraguay på niondeplats i kvalet och VM chanserna ser just nu att vara minimala. Det ska dock sägas att Paraguay bara har fyra poäng upp till Peru på femteplatsen och teoretiskt sett är de fortsatt med i racet. Resterande del av spelschemat är dock väldigt tufft för Paraguay, där de utöver Uruguay bland annat ställs mot Brasilien och Ecuador som har imponerat kvalet igenom.

Tre poäng ett måste

Båda lagen har inte längre några marginaler att spela på i detta VM-kvalet och här är en trepoängare ett måste. Jag ser Uruguays chanser som betydligt bättre än Paraguays trots att båda lagens formkurvor pekar neråt. Uruguay har ett väldigt starkt lag på pappret och trots fyra raka förluster synar jag att de kommer lösa en VM-biljett när allt summeras. Det ska också nämnas att tre av dessa fyra förlusterna kom i möten mot Brasilien och Argentina. Uruguays fyra återstående matcher i kvalet är mot nationer där man ska vara tydliga favoriter. Inför mötet mot Paraguay är de också favoriter och i med tränaskiftet förväntar jag mig att vi återigen får se ett starkt Uruguay.

Paraguay har även haft enorma problem mot Uruguay under det senaste åren och på det nio senaste mötena har de inte lyckat ta en enda seger. Uruguay har dessutom vunnit tre av det fyra senaste inbördes mötena där senaste segern kom under föregående sommars Copa America. Uruguay är även en nation där allt annat än ett avancemang till VM vore ett fundamentalt fiasko. De har ett oerhört namnkunnigt lag och i matchen mot Paraguay ska tre poäng bärgas. Spelvärdet på en bortaseger anser jag även är väldigt högt med tanke på att Uruguay är i desperat behov av tre poäng. Dessutom har de haft tämligen lätt för Paraguay som tidigare nämt, därför synar jag en bortaseger med garantin att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka.

fotboll, VM Kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 00:00
Paraguay - Uruguay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.