Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå visar god form och man spelar väldigt stabilt från match till match

  • Linköping har precis som Skellefteå god form och man har släppt in sex mål på sina fyra senaste matcher

  • Skellefteås unge målvakt Arvid Söderblom har storspelat den senaste tiden och höll nollan senast i 2–0-vinsten mot Djurgården

  • Linköping har förstärkt med målvakten David Rautio och det är en spelare som kommer stabilisera upp lagets bristfälliga målvaktsspel

  • Spelet sitter i tolv av 16 senaste matcherna mellan lagen

Stabil seger senast på Hovet

Skellefteå har den senaste tiden gått riktigt starkt vilket gjort att laget nu återfinns på en kvartsfinalplats. Men det är tajt kring strecket och strax bakom finns Leksand flåsandes i nacken på västbottningarna så det finns inget tid att slappna av. I flera av vinstmatcherna har det sett väldigt stabilt ut och senast kommer man från en 2–0-seger på bortaplan mot Djurgården och det var till stor del målvakten Arvid Söderbloms förtjänst. Den unge burväktaren har fått förtroendet fullt ut efter att lagets andra målvakt, Gustav Lindvall saknats den senaste tiden och 21-åringen har axlat rollen med bravur.

För Linköpings del kanske man börjar se en liten ljusning efter den dystra tiden man haft bakom sig. Totalt blev det elva raka matcher utan poäng innan man till slut kunde besegra Oskarshamn på hemmais. Sedan dess har man vunnit mot både Frölunda och Brynäs och nu har man kontakt med lagen ovanför i tabellen, men det gäller att man hänger i. Det skiljer två poäng mellan jumboplatsen och tiondeplatsen som innebär play in. Linköping har en tuff uppgift framför sig, men med rätt insatser har man fortfarande möjligheter att klara sig undan ett ovisst kvalspel neråt.

Nödvändig målvaktsvärvning av Linköping

Linköpings däremot allra viktigaste spelare framöver bli ett välbekant ansikte som kommit tillbaka till klubben efter flera år i Brynäs och Luleå, nämligen målvakten David Rautio. Försvarsspelet har varit under all kritik för Linköping den här säsongen och man har saknat en vass målvakt som kunnat rädda laget i vissa kritiska situationer. Det har tyvärr inte Niklas Lundström och Jussi Rynnäs gjort och det har speglat av sig något enormt. Med Rautio i mål kommer backarna i Linköping kunna spela med ett helt annat lugn och det kommer bli en viktig nyckel för jumbon framöver.

Linköping har visat god form den senaste tiden och den bristfälliga defensiven har ordnat upp sig. Offensivt finns det fortfarande en del frågetecken kvar att räta ut. Nu stöter man ihop med Skellefteå som precis som Linköping imponerat den senaste tiden. När båda lagen mött varandra under säsongen har det slutat med målsnåla och tajta matcher, något jag tror vi kan förvänta oss här också. Linköping borde kunna ge Skellefteå en match här och mönstret vi sett tidigare under säsongen kan nog även hålla i sig här. Under 5,5 mål klickas.

Speltips.se ger tipset:

Under 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/1 kl 14.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.