Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BIK Karlskoga är ett av seriens målgladaste lag och man snittar 3,5 gjorda mål per match hittills

  • AIK besitter ett stort sparkapital i flera spelare som bland annat Anton Holm och Fredric Weigel

  • BIK Karlskoga har hållit nollan i tre matcher men i övriga fem matcher har man släppt in 23 mål

  • AIK har haft svårt med sitt försvarsspel inledningsvis och man har två orutinerade målvakter i Claes Endre och Edvin Olofsson

  • Båda lagen prioriterar sitt offensiva spel framför defensiven

Haft svårt mot bättre lag

BIK Karlskoga har gjort en helt okej inledning på HockeyAllsvenskan, men man hade nog hoppats på mer. Just nu placerar man sig på en sjundeplats och tar man en seger här kommer man ett rejält hack upp i tabellen. Därför gäller det att inte tappa allt för mycket mark framöver för annars har du en rejäl uppförsbacke. Hur har det då sett ut för värmlänningarna? Jo, spelet har gått upp och ner. Den gnistrande offensiven från ifjol finns inte där på samma sätt, och lagets försvarsspel har stundtals varit riktigt bra, men även kunnat bjuda på några bottennapp.

För AIK:s del har man fått en tung start och nya tränaren Håkan Åhlund hade nog hoppats på mer. Hittills har alla segrar man tagit kommit mot lag som Tingsryd och Väsby, medan man haft det tuffare mot bättre motstånd. Ska “Gnaget” lyckas ta sig upp i toppen av tabellen så krävs det att man börjar att utmana de bättre lagen. Vad är det då som inte kuggat i efter åtta matcher? Stjärnvärvningarna i Anton Holm och Fredric Weigel har inte alls varit så pass ledande som man hoppades på och nyförvärvet, backen Amil Krupic från Kristianstad har inte alls levererat som han gjorde ifjol i Skånelaget.

Hemmalagets offensiv fortsätter att leverera

Inledningen för både BIK Karlskoga och AIK kan sammanfattas med ett ord, svajigt. man gör bra insatser stundtals men har svårt att bibehålla en jämn nivå. Men av matcherna man har spelat hittills håller jag hemmalaget som favoriter, även fast AIK besitter en potential som jag tror man kommer få ut framöver. Nu har man dessutom fått in NHL-lånet Fabian Zetterlund i laget som ska ersätta andra NHL-lånet, Oliwer Wahlstrom som skadade sig i hemmamatchen mot Tingsryd. Kan AIK få ut max av en spelare som Zetterlund så kan han komma att lyfta laget.

Här väljer jag ut att spela ett målspel. BIK Karlskoga har tappat en del offensiv från förra säsongen, men fortfarande har man flera vassa spelare som gillar att göra mål. Värmlänningarna snittar 3,5 mål framåt per match och det gör laget till ett av seriens målgladaste gäng. AIK har inte samma bredd på forwardssidan men flera toppspelare som har rutin från poängrika säsonger i HockeyAllsvenskan men även högre ligor. Dessutom får man in en prickskytt i Fabian Zetterlund som kommer utgöra ytterligare ett hot. Båda lagen har heller inte visat upp något värst ramstarkt försvarsspel efter åtta spelade matcher. Båda lagen att göra minst två mål var spelas till 1.64.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör minst två mål var hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/10 kl 14.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.