Joakim Östman|27 oktober, 2021, 13:59

Jag väljer att spela på Real Sociedad i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Real Sociedad har inlett La Liga spelet starkt och leder serien.

  • Real Sociedad har vunnit tre av deras fem senaste matcher.

  • Celta Vigo har bara en seger på deras tre senaste matcher.

  • Real Sociedad har ett bättre lag på pappret än Celta Vigo och är favoriter på förhand.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Sociedad att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Löser resultat

Real Sociedad leder överraskande La Liga efter tio spelade omgångar. De har dock en match mer spelad än det flesta konkurenterna i toppen. Trots de är det imponerande av Real Sociedad att leda ligan så här långt in på säsongen. De har spelat in tjugoen poäng på det tio första omgångarna, utan att egentligen spelmässigt imponera märkbart. Poängen har tagits med ett ramstarkt försvarspel och förmågan att alltid hitta ett sätt att få med sig ett resultat. Senast gästade Real Sociedad regerande mästarna Atletico Madrid. Där hade de en två måls ledning men orkade inte stå emot Atletico Madrid hela vägen. Matchen slutade 2-2 och vår svenska stjärna Alexander Isak stod för mål och assist. På bortaplan mot regerande mästarna är ett kryss ett bra resultat. Real Sociedad är därför fortsatt självsäkra in i mötet mot Celta Vigo.

Hemmalaget i matchen Celta Vigo har varit en besvikelse under säsongsinledningen. Celta Vigo har charmat oss med deras offensiva fotboll sedan Eduardo Coudet klev in som tränare. Sett till säsongsinledningen har ingenting av det spelet funkat, Celta Vigo hade fram till förra omgången bara stått för sju mål på nio matcher. Då kom något av en islossning när man på bortaplan senast besegrade Getafe med 0-3. Segern var vital och Celta Vigo har nu en bra prestation att bygga vidare på till mötet mot serieledarna.

Kan Sociedad utmana?

Frågan många ställer sig är hur långt det ska räcka för Real Sociedad denna säsongen. Truppen är absolut stark och de har trots en något jobbig skadesituation fortsatt ta poäng under inledningen. Detta är också en La Liga säsong där man kan utmana, sett till att det vanligtvis stora lagen ser något svagare ut. Tiden får utvisa hur långt Real Sociedad kan gå denna säsongen men starten är onekligen mycket stark. I torsdagens möte kliver Real Sociedad in som tydliga favoriter. Celta Vigo hade fram till deras senaste match sett oerhört svaga ut. En match gör inte att jag är redo att ändra min åsikt om Celta Vigo riktigt än.

Real Sociedad har även varit det starkaste av lagen på sistone när de mötts. Real Sociedad vann båda mötena förra säsongen och har med de vunnit tre av det fem senaste mötena. Sett till inledningen ska det inte vara något snack Real Sociedad har varit ett La Ligas stabilaste lag. Ska de dessutom fortsatt var med och utmana i toppen är detta en match som ska vinnas. Oddset på bortasegern är dessutom extremt generöst och det tar vi vara på. Jag synar att Real Sociedad vinner och fortsatt håller i deras serieledning.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Celta Vigo - Real Sociedad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.