Joakim Östman|26 oktober, 2022, 16:00

Jag väljer att spela på Dallas ML i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dallas har inlett säsongen starkt under nya coachen Peter DeBoer och toppar Central division.

  • Dallas är 2-0-0 hemma i American Airlines Center.

  • Washington är 1-2-0 på bortaplan under säsongsinledningen.

  • Jake Oettinger med en räddningsprocent på 95,3% har varit lysande för Dallas under säsongsinledningen.

  • Washington är tungt skadedrabbade och saknar flera nyckelspelare.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Klaffat från start

Dallas var inför säsongen ett svårt lag att bedöma hur bra de skulle komma vara. Lagbygget med den äldre genration spelare som Joe Pavelski, Tyler Seguin, Jamie Benn och Ryan Sutter, samt den yngre genrationen med bland annat Miro Heiskanen, Roope Hintz, Jason Robertson och Jake Oettinger hade ännu inte klaffat till fullo även om det pappret såg starkt ut.

Under säsongsinledningen har Dallas sett väldigt bra ut och även fast laget kommer från två raka nederlag har de stått för stark start. Med nya tränaren Peter DeBoer har Dallas inlett säsongen med 4-2-1 och givet det toppar de Central division.

Washington i sin tur klev in i säsongen med flera nyckelspelare bort där tyngsta tappen såklart är Nicklas Bäckström och Tom Wilson som är långtidsskadade. För Washington handlar således mycket om att hålla sig flytande i divisionen under skadeperioden för att sedan kunna växla upp. Washington har också under inledningen blandat högt och lågt och ännu har Capitals inte riktigt fått ihop en hel 60-minuters bra insats.

Washington har dock stått för en godkänd inledning och med två raka segrar visar Capitals upp ett facit på 4-3-0. Under säsongsinledningen har dock skadeproblemen fortsatt och nyförvärvet Connor Brown som utgick i matchen mot Vancouver är även han nu borta longterm.

Studsar tillbaka

Peter DeBoer har kommit in och löst upp mycket av Dallas anfallspel som under förra tränaren Rick Bowness mycket handlade om att dumpa och gå för att hårdra det. Även fast Peter DeBoer också är en rätt principfast mer defensiv coach ger han spelarna mer frihet offensivt vilket direkt givet effekt. Dallas har på det inledande sju matcher snittat 3.85 mål per match och spets spelarna framåt har direkt fått utdelning.

Washington har även de fått igång produktionen på forwardsidan och samtliga av lagets ordinarie forwards har gjort poäng. Senast i Washingtons segermöte mot New Jersey fick vi även se sex olika målskyttar i Capitals som vann med 3-6. Det vittnar på ett djup i truppen och för Washington behöver bredden fungera nu när flera spetspelare saknas.

Som tidigare nämt kommer Dallas från två raka förluster efter att varit obesegrade under ordinarie tid i det inledande fem matcherna. Dallas återvänder nu hem till American Airlines Center och när Washington kommer på besök ska de trots allt hållas som favoriter. Dallas har sett väldigt bra ut under säsongsinledningen och med kanske ligans just nu hetaste målvakt i Jake Oettinger är de svårslagna.

Dallas har även vunnit deras två hittills spelade hemmatcher och givet att Washington saknar flera nyckelspelare har hemmalaget goda möjligheter att ta två poäng. Här synas därför Dallas-segern som hemma i American Airlines Center studsar tillbaka efter senaste roadtripen!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:30
Dallas - Washington
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.