Axel Olsson|27 oktober, 2021, 12:08

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elfsborg har löst överspelet i tio av deras tolv senaste matcher.

  • Elfsborg har mäktat med hela sex mål framåt i deras två senaste ligamatcher. Tre mål mot både toppkonkurrenten Djurgården och Sirius.

  • Degerfors har löst överspelet i sju av deras nio senaste ligamatcher.

  • Degerfors har vunnit tre av deras fyra senaste ligamatcher och kämpar för ett säkrat kontrakt i botten.

  • Elfsborg har blandat sig in i guldstriden på riktigt. Just nu är de endast två poäng bakom serieledarna och en seger här skulle vara av största betydelse.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målrika matcher

Degerfors starka form med tre segrar i deras fyra senaste matcher har verkligen givit klubben ett lyft i tabellen. Nu är nykomlingen äntligen på säker mark igen och med sex omgångar kvar kan det bli en nervkittlande avslutning i botten av tabellen. Örebro och Östersund har underpresterat så pass mycket att de har cementerat sig på de två nedflyttningsplatserna, däremot är det betydligt fler lag som är indragna i kampen om att undvika kvalplatsen.

Just nu är det Halmstad som hittas på kvalplatsen med 26 inspelade poäng, men notera att nian Sirius besitter 30 poäng och det skiljer hela fem placeringar emellan dessa två lagen. I den jämna slutstriden blir därmed varje poäng viktig och det återstår att se ifall Degerfors kan förlänga den fina sviten mot tuffa Elfsborg. Degerfors självförtroende har stärkts rejält efter två raka segrar mot bottenkonkurrenterna Örebro och Halmstad. Nykomlingen brukar bjuda på händelserika matcher och på en bra dag har de väldigt mycket kvalitet i offensiven. Vårt överspel har suttit i sju av deras nio senaste ligamatcher!

Tre raka segrar

Med sex omgångar kvar att spela har klubben Elfsborg blandat sig in i kampen om guldet. Just nu står det mellan fyra guldkandidater och det är stockholmsklubbarna Djurgården och AIK som har ett litet försprång just nu. Men på senare tid har Elfsborg visat upp en ruskigt fin form med tre raka segrar i ligaspelet och de kan mycket väl bli en farlig outsider som många räknat bort sedan tidigare.

Just nu befinner sig Elfsborg på en fjärdeplats i tabellen med 45 inspelade poäng, lika många som tabelltrean Malmö FF. Elfsborgs offensiv har verkligen imponerat på sistone när de öst in mål och lämnat motståndarna totalt chanslösa. Gästerna har mäktat med sex mål framåt i deras två senaste ligamatcher och det har varit mot tufft motstånd, nämligen Sirius och toppkonkurrenten Djurgården. Ett sämre besked inför det här mötet är att mittbacken Jarjue är avstängd efter hans röda kort mot Sirius, det är en spelare som är oerhört nyttig för Elfsborgs defensiv. Vårt överspel har suttit i tio av deras tolv senaste matcher och gästerna behöver gå för segern under torsdagen!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Degerfors - Elfsborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.