Joakim Östman|27 oktober, 2021, 14:02

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico Madrid har visat under säsongsinledningen att de håller en hög klass. 

  • Levante har varit ett av La Ligas svagaste lag sett till inledningen.

  • Levante har förlorat fyra av deras fem senaste matcher.

  • Atletico Madrid har ett bättre lag än Celta Vigo och är givna favoriter på förhand.

  • Atletico Madrid behöver en seger för att fortsatt hänga på i toppen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svagt hemmalag

Atletico Madrid reser till Valencia för bortamötet mot Levante i den elfte omgången av La Liga. De regerande mästarna smyger med i toppen utan att imponera märkbart. Spelet har dock sett bättre ut på sistone och resultaten hittar Atletico Madrid alltid ett sätt att få med sig. De har efter nio spelade matcher arton inspelade poäng i La Liga. Det gör att vi hittar Atletico Madrid på en fjärde plats i tabellen tre poäng upp till serieledarna Real Sociedad. De har dessutom en match mindre spelat än Serieledarna och är därför absolut med och utmanar. Senast tog de emot just Real Sociedad på hemma på Wanda Metropolitano. Där Atletico Madrid hämtade in ett två-måls underläge till ett kryss. Matchen slutade 2-2 och Luis Suarez stod för båda målen i hemmalaget. Sett till matchen var prestationen ändå hyfsat bra, Jan Oblak stod för två tveksam ingripande vid Real Sociedads mål som till slut kostade segern.

Levante har stått för en usel start på säsongen och hittas på en nionde plats i La Liga. Med bara fem inspelade poäng kan vi inte annat än att konstatera att de har varit för dåligt. Levante har redan stått för ett tränarskifte och leds nu av Javier Pereira. Det har ännu inte blivit mycket bättre för Levante, sen Javier Pereira kom in bara tagit en poäng på två matcher. Inför mötet mot Atletico Madrid har Levante fortsatt inte vunnit en enda match denna säsongen.

Tillbaka till vinnarspåret

Levante åkte senast på en ny förlust i bortamötet mot Sevilla där det släppte in hela fem mål. Matchen slutade 5-3 och det enda positiva för Levante var att de lyckades stå för tre mål framåt. Levante hade inför mötet inte lyckats göra mål på fyra omgångar och den trenden var viktig att bryta. När de nu tar emot regerande mästarna Atletico Madrid talar inte mycket för att Levante ska få med sig ett resultat. Levante har förlorat fyra av deras fem senaste matcher, där enda poängen i dessa matcherna kom mot tabelljumbon Getafe.

Atletico Madrid är därför givetvis givna favoriter i detta mötet, de har en mycket bättre trupp och detta är en match de bara ska vinna. Atletico Madrid behöver även en seger efter tappade poäng senast för att fortsatt hänga med i toppen. Atletico Madrid har visat upp deras höga nivå på sistone, där Joao Felix sett ruggit fin ut. När han dessutom ser ut att starta tillsammans med Luis Suarez och Antoine Griezmann, ser jag inte hur Levante ska stå emot. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att Atletico Madrid hittar tillbaka till vinnarspåret igen i detta mötet.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Levante - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.