Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har blivit över 2.5 mål i tio av Evertons tolv tävlingsmatcher den här säsongen.

  • Leeds har släppt in näst flest mål i ligan

  • Spelet har suttit i tre av Leeds fyra bortamatcher.

  • Evertons anfallare Dominic Calvert-Lewin toppar skytteligan med tio fullträffar.

  • Hemmalagets båda ordinarie ytterbackar i Lucas Digne och Seamus Coleman är skadade.

Har Everton lämnat den dystra formen bakom sig?

Everton började den här säsongen på bästa möjliga sätt med fem raka matcher utan förlust och avancemang i Carabao Cup. På de fem ligamatcherna gjorde de även 14 mål och det såg onekligen ut som att Carlo Ancelotti var på god väg att bygga någonting riktigt bra. Men på sistone har det gått betydligt tyngre för The Toffees. Efter deras 2-2 match mot Liverpool blev det tre raka förluster mot Southampton, Newcastle och Manchester United och Everton halkade ner från serieledning till en sjundeplats.

Men det finns fortfarande mycket positivt att säga om denna Everton-upplaga. De är trots allt bara fyra poäng bakom ettan Tottenham och de tog en välbehövlig 3-2 seger mot Fulham i föregående omgång. En av säsongens stora utropstecken Dominic Calvert-Lewin gjorde två mål i den matchen och toppar skytteligan med totalt tio fullträffar. Utöver honom har ju Everton även två oerhört skickliga anfallsspelare i James Rodriguez och Richarlison. Om Everton börjar pricka formen igen kommer Leeds få det tufft!

Svårbedömda Leeds

Vilka de än ställs emot vet man att det kommer bli en underhållande tillställning när Leeds spelar. Till och med när det blev 0-0 mot Arsenal i den senaste omgången var det otroligt mycket som hände under matchen. I stora delar av matchen, framför allt efter Arsenals röda kort, var det Leeds som dominerade matchen med ett bollinnehav på 65 procent och 16 skott varav åtta på mål. I de sista 15 minuterna av matchen hade nykomlingarna även tre ramträffar.

En stor anledning till varför tränaren Marcelo Bielsas fotboll är så underhållande är för att han står för ett intensivt presspel. Det kommer ju dock både med sina fördelar och nackdelar. Det leder till fler bollerövringar och målchanser men det resulterar ju också i enorma hål bakåt om motståndarna spelar sig ur den pressen. Leeds två inledande matcher i ligan var ganska tydliga bevis på vad för typ av lag Leeds faktiskt är. Båda de mötena slutade nämligen 4-3, där den ena var en förlust mot Liverpool och den andra en vinst mot Fulham. Det mesta talar för att även denna match kommer vara högintensiv med mycket målchanser så över 2.5 känns väldigt rimligt!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/11 kl 13:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.