Joakim Östman|27 februari, 2024, 10:17

Jag väljer att spela på Inter i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det tre senaste Serie A inbördes mötena.

  • Inter kommer från tio-raka segrar.

  • Inter har vunnit 83,3% av deras hemmamöten i Serie A.

  • Atalanta har varit betydligt starkare hemma i Bergamo än på bortaplan.

Formstarka lag

Inter fortsätter se så gott som oslagbara ut i såväl ligaspelet som europaspelet och segerstreaken är nu uppe i tio-raka segrar. Det efter att Inter i helgen gjort processen kort med Lecce på bortaplan där det aldrig blev något snack efter klara resultatet 0-4.

Med det sagt fortsätter Inter deras väldigt imponerande säsong och med vad som ser ut att vara en avgjord Scudetto-kamp, kan även Nerazzurri verkligen utmana i Champions League på nytt. Inför veckans häng-match där vi nu äntligen får en tabell där lika många matcher är spelade, hittas Inter i serieledning med nio-poäng ner till tvåan Juventus och här finns chansen att dra i från ytterligare.

Muntra minner har det även varit i Atalanta-lägret på sistone efter att de sett ut att tagit kommandot om fjärdeplatsen som innebär Champions League spel kommande säsong. Atalanta hade inför helgens möte mot Milan radat upp segrar på sistone och segerstreaken var uppe i fem-raka segrar.

Gan Piero Gasperinis manskap var därför tillsammans med Inter ett av Serie A formstarkaste lag inför helgens omgång men där skulle segerstreaken ta slut. I en match där vi trots allt får säga att hemmalaget Milan var det bättre löste likväl Atalanta en-poäng efter en tvivelaktigt dömd straff givit 1-1 som matchen sedermera även slutade. 

Någon streak ska brytas

Vi kan konstatera att Italiens två formstarkaste lag Inter och Atalanta går head-to-head på onsdagskvällen. Som tidigare nämt har Inter en tio-matchers lång segerstreak medans Atalanta i sin tur är obesegrade i tio-raka Serie A omgångar. På förhand har vi således alla förutsättningarna för att för en härlig tillställning, där någon av lagens streaks kommer brytas.

Att Inter får ses som favoriter är det likväl inte mycket att dividera om även fast Nerazzurri har lite små skavanker i truppen som gör att vi inte kommer få se en helt ordinarie startelva. Det såg likväl inte ut att påverka Inter det minsta senast och även fast tuffare motstånd väntar nu, har Inter med Serie A mått mätt en bred trupp.

För Atalanta väntar tuffast tänkbara motstånd för säsongen och Bergamo-laget har dessutom varit mediokra på bortaplan säsongen lång. Atalantas bortafacit visar upp 4-3-5 och prestationen senast som kommer behöva höjas rejält för att slå serieledande Inter på San Siro.

I slutändan kan man inte gå emot Inter för tillfället och här tror vi Nerazzurri på nytt löser segern. Givet förutsättningarna klickas därför att Inter vinner till ett spelvärt odds på 1.60!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.