Daniel Jacobsson|27 februari, 2024, 12:13

Jag väljer att spela på skotten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luis Diaz löste spelet inom 14 minuter mot Chelsea.

  • Liverpool har fått ny energi av cuptiteln.

  • Southampton har ingen vidare dagsform.

Nyckelspelare

Liverpool slog Chelsea trots rejält med avbräck och tog den mycket sköna titeln i EFL Cup. Jurgen Klopp beskrev den som sin viktigaste under Liverpool-eran och det kan man förstå på sett och vis. Han får avsluta med åtminstone en titel. Nu laddar laget om till ännu en cupmatch, denna gången ingen final, men Liverpool och Klopp siktar in sig på samtliga titlar under sitt sista år tillsammans. Därför blir mötet med Southampton viktigt och det är inget motstånd som man bara kan ställa ut skorna mot. Hur skadeläget ser ut kontra hur det såg ut i cupfinalen mot Chelsea återstår att se.

En spelare som kommer få dra ett stort lass är Luis Diaz, som var en av de rutinerade spelarna på planen när titeln bärgades senast. Här producerar han nya lägen för The Reds. Över 2,5 skott spelades även mot Chelsea och satt på dryga kvarten, vi hoppas på samma här.

Underdogs

Southampton är ett av lagen i Championship den här säsongen som man räknar med i toppen. Laget formas av väldigt mycket bollinnehav men trots detta har formen dippat en del på senare dagar. Laget har förlorat tre av sina fyra senaste där lagets två senaste matcher är förluster mot lag som Hull och Millwall, bägge matcherna spelade man inför hemmafansen på St Marys. I helgen väntar en tuff och viktig bortamatch mot Birmingham och frågan är vad man prioriterar. Med Leicester och Leeds i samma liga är det svårt att bara kasta bort poängen.

Liverpool är en väldigt tuff uppgift för det här laget. FA cupen är inte lika viktig för Southampton som för Liverpool och det lär vi se den här matchen. Liverpool har en väldigt bred trupp av spelare och trots tunga skador kommer man kunna utnyttja det här. Skottspelet på Luis Diaz är super i och med att han är en av superstjärnorna som är skadefria.

fotboll, fa cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Liverpool - Southampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.