Axel Olsson|27 februari, 2024, 10:19

Jag väljer att spela på Nottingham över 1 mål i det här mötet. Om Nottingham gör exakt ett mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I helgen åkte Man United på en tung 1-2 förlust mot Fulham.

  • Man United är fortsatt utan Martinez, Shaw och Wan-Bissaka. Möjligt att Evans startar och att Lindelöf fortsätter som vänsterback.

  • Nottinghams skadeläge har ljusnat rejält. Hudson-Odoi, Elanga, Gibbs-White är på planen och bidrar med en ruskig snabbhet.

  • Nottingham har gjort två mål per match i deras tre senaste ligaomgångar.

God form i anfallet

Nottingham Forest har absolut en bra skrällchans under onsdagskvällen. De spelar hemma på City Ground och möter ett Man United som åkte på en tung förlust i helgen. Nottingham förlorade också helgens ligamatch, men de bjöd ändå på fart och fläkt i offensiven. Deras skadeläge har ljusnat rejält och förhoppningsvis blir det deras räddning i kampen om säkrat kontrakt.

Startelvan ser klart bättre ut och med trion Hudson Odoi, Elanga och Gibbs-White får Nottingham ett vasst omställningsspel. Awoniyi klev av i halvtid mot Aston Villa, ersättaren Origi stod för ett fint inhopp och förväntas starta längst fram mot Man United. Nottingham har gjort sex mål i deras tre senaste ligamatcher och det har inte varit något fel på offensiven, utan det är mer försvaret som har orsakat poängtappen. Nottinghams snabba kontringar kan absolut skapa bekymmer för en långsammare United-backlinje. Vi klickar i över 1 mål för Nottingham, vilket betyder att spelet rättas grönt om de gör två mål eller fler. Om Nottingham gör exakt ett mål får vi insatsen tillbaka.

Tung förlust och tunga skador

Manchester Uniteds fina segersvit bröts i helgen. De åkte på en tung förlust hemma på Old Trafford, där Fulham satte segermålet i den 97:e matchminuten. En blytung förlust för Manchester United som rent resultatmässigt har gått som tåget i februari. Rasmus Hojlund har varit det stora utropstecknet på senaste och det syntes tydligt att han saknades i nummer nio-rollen. Han missar även onsdagens match och United har uppenbarligen bekymmer utan sin målgörande nia.

Ten Hags gäng ser heller inte särskilt starka ut i försvaret där Lisandro Martinez, Shaw, Wan-Bissaka och Malacia dras med skador. Mot Fulham fick Lindelöf agera vänsterback och det är inte helt optimalt. Det är mycket möjligt att Evans kliver in startelvan istället för någon av Maguire och Varane, med det sagt inbringar inte deras försvarslinje särskilt mycket förtroende inför onsdagen. Nottingham har inga problem med att lägga sig lägre och därför tror vi att Man United blir det spelförande laget här, men utan särskilt mycket snabbhet i försvaret får gästerna passa sig för hemmalagets omställningsspel. En förlust här kan sätta rejäl press på Man United igen.

fotboll, FA Cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Nottingham Forest - Manchester United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.