Kevin Andersson|27 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Vancouver Canucks ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Canucks har den bästa resultatraden i ligan.

  • Canucks är ruskigt starka på hemmais och har gått 20-5-2 med en målskillnad på +40.

  • Penguins har visserligen två raka segrar men inte mot något jättebra motstånd. Deras säsong har varit lite svajig.

Stark hemmaform

Vancouver Canucks har en resultatrad på 38-16-6, vilket är det bästa i NHL, och de toppar även Western Conference. Canucks har varit stabila både framåt och bakåt då de i genomsnitt gör 3,63 mål per match, vilket placerar dem på andra plats, samtidigt som de släpper in 2,73 mål per match, vilket placerar dem på sjunde plats. Hemma den här säsongen är de 20-5-2 med en målskillnad på +40.

Canucks återvände till segerkolumnen på lördagen med en 3-2 seger efter förlängning mot Boston Bruins i en match där Vancouver låg under med 2-0 efter den andra perioden. Segern bröt Canucks förlustsvit på fyra matcher där de hade blivit utskåpade med 22-12 i målskillnad.

Två raka segrar

Pittsburgh har för närvarande en resultatrad på 26-21-8 men ligger på elfte plats i den östra konferensen och det verkar osannolikt att de når slutspelet den här säsongen. Pittsburgh kommer från en 7-6 seger över Philadelphia Flyers under söndagseftermiddagen i en målrik match, efter att de besegrat Montreal Canadiens med 4-1 i torsdags.

Penguins gör i genomsnitt 2,98 mål per match, vilket placerar dem på 20:e plats, samtidigt som de släpper in 2,71 mål per match, vilket placerar dem på femte plats. Pittsburgh har för närvarande ett facit på 11-11-4 med en målskillnad på +4 på bortaplan den här säsongen och leds av Sidney Crosby och Jake Guentzel som har 56 respektive 52 poäng.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:00
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.