Willem II Tilburg tar emot AZ Alkmaar i semifinalen av KNVB Cup. Vinnaren ställs mot antingen Ajax eller Feyenoord i finalen. Vi väljer sida inför morgondagen!

Match: Willem II-AZ Alkmaar (KNVB Cup) | Speltips: AZ Alkmaar vinner | Odds: @1.67 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Ojämnt Willem II

Hemmalaget Willem blandar och ger i ligaspelet. Just nu hittas laget på en tionde plats i Eredvisie som innehåller totalt 18 klubbar. Men trots mittenplaceringen har Willem chans på kvalplaceringarna till Europa League-spelet. Willem II kommer senast ifrån en 2-1 vinst mot just AZ Alkmaar, därmed möts de två lagen igen redan fyra dagar efter helgens möte, men nu är det istället i semifinalen av den holländska cupen. Innan matchen mot AZ hade Willem II tre raka ligaförluster, deras prestationer varierar väldigt mycket från match till match.

I KNVB Beker har Willem II gått bra, laget har vunnit fyra matcher vilket gör att de nu står i semifinalen. I kvartsfinalen stod FC Twente för motståndet, en klubb som haft fina framgångar i den holländska fotbollen i tidigare år, men som just nu hittas på förstaplatsen i andraligan. Willem II vann med nöp och näppe när Kristofer Ingi Kristinsson stänkte dit 2-3 i 86:e matchminuten. Men morgondagens motstånd är hemmalagets svåraste hittills. Vår svenska anfallstalang Alexander Isak hittas i hemmalagets trupp, den förre AIK-spelaren är utlånad från storklubben Dortmund på grund av bristen på speltid hos den tyska jätten. Hittills har det blivit fyra starter och ett inhopp för Alexander Isak som kom till klubben i januarifönstret. Han har lyckats hitta nätet en gång än så länge, det var i en 3-2 förlust mot Vitesse. Förmodligen får vi se den långa anfallaren snöra på skorna även under morgondagen.

Jagar den femte cuptiteln

AZ Alkmaar är ute efter revansch efter helgens förlust mot Willem II. Trots deras höga 66% bollinnehav hade AZ svårt att generera det till farliga målchanser, istället var det Willem II som var effektiva och mäktade med två snabba mål inom loppet av de första 30 minuterna. Men AZ hittas betydligt högre upp i ligatabellen, nämligen en fjärdeplats med 40 poäng. I årets ligaspel dominerar de två storklubbarna PSV och Ajax totalt, Alkmaar slåss om den eftertraktade tredjeplaceringen med konkurrenten Feyenoord. I skrivande stund har alltså Feyenoord tre mer inkasserade poäng än bortalaget.

Alkmaar besitter som flera andra holländska klubbar en väldigt ung spelartrupp. Landets fotboll är främst känd för dess stora produktion av talanger, där Ajax är i framkant. AZ har vunnit KNVB cupen fyra gånger, och har nu vittring på den femte. Innan lagets förlust mot Willem II, hade klubben från Alkmaar sex raka vinster. Målskörden delas av flera olika spelare, mittfältaren Guus Till har stått för åtta mål i ligaspelet vilket gör honom till ledaren av den interna skytteligan. Det är hela sju spelare som står på minst tre mål vars i Eredivisie. AZ har visat sig betydligt starkare i ligaspelet den här säsongen och därmed tror vi på vinst för bortalaget!

Speltips: AZ Alkmaar vinner

Jag väljer att spela den raka tvåan, AZ vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AZ Alkmaar har vunnit sex av deras sju senaste matcher.

  • Willem II har förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher.

  • AZ hittas på en fjärdeplats i tabellen, medans Willem II placerar sig på tionde.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 2/5 units.

Rygga till 1.67 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.