Jag väljer att spela på under 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Athletic Bilbao löser spelet i fem av de sex senaste ligamatcherna

  • Real Valladolid löser spelet i nio av de elva senaste ligamatcherna

  • Athletic Bilbao såg inte speciellt farliga ut offensivt mot Atlético, där Sancet och Villalibre inte lyckades i offensiven

  • Real Valladolid ligger tredje sist i ligan men endast tre lag på undre halvan av tabellen har släppt in färre mål – Athletic Bilbao en av dessa

  • Athletic Bilbao är alltjämt tuffa att möta på San Mamés

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

under 2,5 mål hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark seger senast

Athletic Bilbao gör långt ifrån sin bästa säsong i år och två raka finalförluster i cupen gör saken knappast bättre. Med en tiondeplats i tabellen är europaplatserna nästan helt utom räckhåll. Trots detta lyckades man med något som inte allt för många lag lyckats med under säsongen – man besegrade Atlético Madrid. Lagen drabbade samman i söndags på San Mamés och baskerna kunde gå segrande med 2-1 efter att mittbacken Inigo Martinez avgjort i slutminuterna. Athletic Bilbao stod för en riktigt bra prestation men man lyckades inte särskilt bra i anfallet där Sancet och Villalibre höll till. Återstår att se om Marcelino väljer att rotera där, men jag tror man får det tufft mot ett defensivt starkt Valladolid oavsett.

Athletic löser spelet i fem av de sex senaste ligamatcherna och faktum är att tre av dessa slutat mållösa. Den här matchen luktar allt annat än fartfylld och underhållande, i synnerhet med tanke på hur det sett ut för gästerna Valladolid.

Viktiga poäng på spel

För Valladolid är det ruskigt viktiga poäng på spel under onsdagen, till skillnad från Athletic. Gästerna ligger pyrt till inför de sista omgångarna, närmare bestämt tredje sist i tabellen. Det är däremot väldigt jämnt i bottenstriden precis som i toppen, så allt kan i princip hända. Tittar vi på formen bådar det däremot inte speciellt gott för Valladolid, som faktiskt har spelat sex raka ligamatcher utan en enda vinst. Laget har det svårt med att producera framåt samtidigt som man faktiskt visar upp en stabil defensiv. Valladolid ligger som bekant tredje sist, men endast tre lag på undre halvan av tabellen har släppt in färre mål än laget – en av dessa lag är Athletic Bilbao.

Real Valladolid löser underspelet i nio av de elva senaste matcherna – siffror som talar för sig själv. Här stöter man heller inte på något offensivt inriktat lag. Det hade inte förvånat om det här slutade mållöst – det handlar trots allt om en ganska blek ligamatch mitt i veckan. Mitt spel blir under 2,5 mål och vi bjuds på ett förvånansvärt högt odds.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Athletic Bilbao - Real Valladolid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.