Daniel Jacobsson|27 april, 2024, 10:30

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kiese-Thelin saknades senast och är ett frågetecken här med.

  • Malmö kommer få kontrollera matchen med ett stort bollinnehav.

  • Henning Berg ställer garanterat ut ett defensivt och kompakt AIK.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Otroligt MFF

Det är bara att ta av sig hatten för årets Malmö som verkligen levt upp till förväntningarna såhär långt. Produktionen är relativt blandad dessutom trots att Sebastian Nanasi, Erik Botheim och Isaac Kiese-Thelin gjort flest poäng hittills. Förra omgångens match kan ha varit säsongens tuffaste när vi sammanfattar säsongen och det är inte helt omöjligt att man faktiskt går obesegrade. Det är väldigt tidigt än så länge och det kommer andra turneringar som Malmö skall in och slåss i. Bland annat väntar en cupfinal runt hörnet, men det lär inte påverka hemmamötet med AIK den här söndagen.

Spetsen som finns i MFF är helt otrolig. Under söndagen tror jag dock att det blir tillknäppt, för vad är egentligen den största chansen att ta poäng av Malmö? Jo, att ställa sig lågt och försöka gneta till sig poängen. Den saken är stenklar och det är inget AIK är jättefega för att göra heller. Jag kommer klicka underspelet i det här mötet, under 3 asian handicap för att vara exakt, och det passar bättre om Kiese-Thelin fortsatt är out. Vi får se, men undern är lovande oavsett vad.

Lågt och kompakt

Hur slår man Malmö den här säsongen? Frågan alla ställer sig men inte har något svar på än så länge. Gnaget med Henning Berg vid rodret har inte varit jättefega att ställa upp ett lågt och kompakt svar i matcher. Nu kommer det kanske få en ny innebörd, för tränaren har nog en plan hur han hittar den största chansen till poäng här. Man har lagt en hel del fokus på offensiven under försäsongen men med Pittas och Faraj i laget lär man kunna skapa när läget ges oavsett om man ställer sig lägre den här aftonen. Mittbacksduon levererar alltid fina prestationer i AIK nu för tiden och kan mycket väl sätta stopp på ett bra sätt.

Undern är ju först och främst eftersom AIK står som motståndare till Malmö den här söndagen. Det är ett lag som kan stänga ner rätt så väl och jag tror inte Malmö är jättesugna på att ösa på och köra slut på sig själva när det väntar ett tuffare schema kommande veckor. Med det sagt, skulle hemmalaget ta ledningen tror jag inte att det drar ifrån, utan vi har ett ganska bra förhandsläge på underspelet här.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 14:00
Malmö - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.