Joakim Östman|27 april, 2024, 01:01

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Klasskillnad råder mellan lagen, här kan det rinna iväg på nytt för Manchester City.

  • Spelet sitter i Manchester City fyra senaste Premier League matcher.

  • Manchester City har stått för hela 17-mål på deras fyra senaste Premier League matcher.

  • Nottingham Forrest kommer från tre-raka matcher utan segrar.

  • Manchester City har efter uttåget i Champions League fullt fokus på titelstriden.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Mycket talar för fjärde-raka

Andraplats eller ej i tabellen sitter Manchester City i förarsätet med matcher på hand när vi går in i absolut sista etappen av Premier League säsongen. Känslan just nu är att Manchester City kommer gå rent och Pep Guardiolas mannar ”bara” gör det säkrar City deras fjärde-raka Premier League titel. Tittar vi även till Manchester City återstående spelschema är det väldigt svårt att hitta vart de skulle tappa poäng någonstans.

Manchester City har även studsat tillbaka från uttåget i Champions Leauge på bästa sätt med två-raka segrar i ligaspelet. I veckan körde Manchester City över Brighton på bortaplan i en match som skrevs till 0-4 och mycket talar onekligen för att en ny ligatitel kommer firas i slutet av maj.

Nottingham Forrest krigar i sin tur för överlevnad och sedan poängavdraget de åkte på har man inga marginaler att spela på längre. Nottingham Forrest hittas med en-poängs marginal över negativt-streck och med enbart en-seger senaste tio matcherna behöver poängen spelas in under avslutande omgångarna.

Tittar vi till spelschemat har Nottingham Forrest bland annat kvar Sheffield United och Burnley där nyckeln för ett nytt kontrakt kommer ligga i dessa mötena. Senast blev det en tung förlust mot en annan nedflyttnings kandidat Everton, där Forrest i en jämn tillställning tillslut förlorade med 2-0.

Poängtapp – inte på världskartan

I en match där både Nottingham Forrest samt Manchester city har väldigt mycket att spela för är det utan tvekan så att främsta fokuset hamnar på gästerna. För Manchester City handlar allt enbart om trepoängare under resterande omgångar och när de tar sig till City Ground är det väl ingen som tror på något annat än att så blir fallet.

Manchester City är skyhöga favoriter och ligaformen är onekligen god, uttåget i Champions League gjorde även att fullt fokus ligger på ligan och poängtapp här finns egentligen inte på världskartan. 

Oddsen är såklart därefter och vi siktar därför in oss på målspelet att Manchester City ska gör över 2,5 mål. Det har Manchester City gjort i deras fyra senaste Premier League möten och målformen är nästintill löjligt stark. Manchester City har nätat 17 gånger på det fyra senaste Premier League omgångarna och synar vi att det fortsätter rassla.

När spelet dessutom når upp i hela 2.10 är det inte mycket att fundera på och här säger vi bara det, Manchester City kör över Nottingham Forrest!

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Nottingham Forrest - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.