Jag väljer att spela på skotten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två enormt skickliga lag.

  • Det är två lag som knappast prioriterar sin defensiva kraft i mötena.

  • Båda lagen har några helt avgörande spelare i offensiven, som ständigt skapar hot och målchanser.

  • Kevin de Bruynes, Manchester City, skada var inget allvarligt – tillbaka senast och med i den här matchen.

  • Båda lagen snittar en stormängd skott på mål i sina matcher den här säsongen, oavsett motstånd.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 8.5 skott på mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Gigantmöte

Pengarna talar för dessa två klubbar – precis som med många andra klubbar nu för tiden. Paris Saint-Germain har, precis som Manchester City, blivit en stormakt inom fotbollen på senare dagar och är nu två klubbar som rankas väldigt högt i världsfotbollen. Det är just därför dessa två möts under Champions Leagues semifinaler den här säsongen. Manchester City har sett strålande ut under hela säsongen och ser ut att kunna utmana om en berömd trippel i titlar den här säsongen, ett tufft motstånd för PSG helt klart. Hos fransmännen har det varit en hel del skador som satt stopp för viktiga och tänkbara poäng. PSG krigar om att ta hem titeln i Ligue 1 den här säsongen – till ovanlighetens skull.

Paris Saint-Germain kommer senast från en bekväm 3-1 seger på bortaplan i ligaspelet, lagets tredje raka seger efter att man förlorat mot Bayern München. Inför semifinal ett står fransmännen som underdogs även på hemmaplan. Lite felaktigt enligt mig, att man är såpass högt i odds. Man har en mycket god chans här och som man har visat tidigare den här säsongen kan en, två eller tre spelare bli väldigt avgörande i det här laget. Oavsett motstånd.

Favoriten

Manchester City behåller favoritskapet i Champions League den här säsongen och när Bayern München tackat för sig, efter förlusten mot PSG i kvartsfinalen, så seglar engelsmännen upp högre. Det var just tyskarna i München som sågs som den största utmanaren, men blev utslagna av Manchester Citys kommande motståndare. Det säger en del. Manchester City kommer inte kunna gå ut och spela av den här matchen som att favoritskapet skulle tala på det sättet, utan man kommer behöva nå en riktigt bra nivå för att ens stå emot. Det kommer krävas en väldigt stark prestation för att Manchester City skall gå segrande redan ur möte ett.

Manchester City besitter såklart sitt favoritskap rättvist. Men att det skulle vara någon större skillnad på PSG och Manchester City ser jag inte framför mig. Hemmalaget för dagen har imponerat i Champions League-spel och det är en tuff uppgift, den tuffaste uppgiften man hade kunnat få i semifinal som väntar för engelsmännen. Jag väljer att avstå från alla resultat och så vidare. Skottspelet i den här matchen är mycket intressant när båda lagen har enorma kvaliteter i det offensiva och knappast kommer backa hem.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
PSG - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.