Marcus Råsberg|27 april, 2024, 00:59

Jag väljer att spela på Toronto ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toronto var det bättre laget förra matchen

  • Marner behöver steppa upp

  • William Nylander kan vara tillbaka och Leafs kan vinna även utan honom

  • Tveksamheter kring målvaktsval hos Boston

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Var det bättre laget senast

Matchserien mellan Boston Bruins och Toronto Maple Leafs flyttade över till Toronto och Scotiabank Arena i onsdags natt. Det blev en oerhört jämn match där det var mållöst fram till mitten av den andra perioden när Matthew Knies gjorde 1-0 för Toronto. Boston lyckades sedan kvittera sent i den andra och tog sedan ledningen tidigt i den tredje perioden genom mål i powerplay av Jake DeBrusk. Tyler Bertuzzi kvitterade med drygt åtta minuter kvar och Leafs var sedan oerhört när att göra ett till sekunder efter. Istället vände spelet och Brad Marchand gjorde 3-2 för Boston mindre än 30 sekunder efter Leafs kvittering. Sedan lyckades Bruins stänga matchen.

Nu har det blivit dags för den andra matchen i Scotiabank Arena och Toronto gjorde en fin match senast och var, i mitt tycke, det bättre laget. Trots att de förlorade finns det flera moment från matchen och  i spelet som de kan bära med sig till match fyra. Leafs hade flertalet stolpträffar och “high scoring chanses” och det gäller bara att de får utdelning på sina chanser. Vi vet också att ju fler dagar det går desto större sannolikhet är det att Nylander är med igen och han är en viktig del av deras offensiv.

Marner har fler växlar i sig

I William Nylanders frånvaro har ansvaret på övriga stjärnor i Toronto blivit allt större. Auston Matthews har levererat stort, John Tavares har varit stabil. Den offensiva stjärna som inte kommit upp på sin högsta nivå är Mitch Marner. I match tre så var han feltajmad i flera situationer, han tappade puck och missade passningar som gjorde att Toronto tappade momentum i viktiga lägen. Dock gjorde han, trots detta, en riktigt fin assist till Matthew Knies mål. Om Marner kan växla upp kan Leafs offensiv leverera på en högre nivå framåt.

Boston har altinerat målvakter hela säsongen. Ullmark och Swayman har startat varannan match hela säsongen. De har inlett slutspelet i samma anda. Nu har dock Swayman spikat igen i sina två matcher och Boston har vunnit båda matcherna han startat. Ullmark var också bra, men Toronto vann matchen som han stod. Frågan är vem som startar i match fyra. Jag hade startat Swayman och jag tror Bruins gör just det. Han är van att vakta kassen varannan match och frågan är hur han reagerar på att starta två matcher i rad om så blir fallet och om Toronto kan utnyttja detta till sin fördel.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Toronto - Boston
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.