Axel Olsson|27 april, 2024, 10:30

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad fortsätter att spela en väldigt försvarsinriktad fotboll.

  • Halmstad förväntas falla lägre och låta Värnamo äga boll.

  • Värnamo har inte riktigt fått fart på sitt anfallsspel än.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Arena-kaoset fortsätter

Det fortsätter att storma runt IFK Värnamo och hemmaborg. Det är under all kritik att Finnvedsvallen inte är redo för spel än, vilket lett till att Värnamo har fått spela två hemmamatcher på Borås Arena. Men det slutar inte där, även söndagens batalj blir flyttad, denna gången till Varberg. Det är klart att sådana här förutsättningarna påverkar laget i en negativa bemärkelse.

Värnamo har inlett med en seger, en oavgjord och tre förluster än så länge. De har väl inte riktigt fått anfallsspelet att stämma än, där endast Zeljkovic har fått fart på målskyttet. I veckan stod de för en ganska blek insats i en tuff bortamatch på Friends Arena. Vi tror fortfarande att det här laget behöver tid, efter både tränarbyte och spelaromsättning. Värnamo förväntas vara det spelförande laget men de har inte visat tillräckligt med skärpa för att tro på något målkalas mot ett stabilt Halmstad.

Försvaret levererar

Som förväntat har vi fått se ett försvarsinriktat Halmstads BK den här säsongen. Med Haglund kvar vid rodret förväntade vi oss inte något annat. Men den defensiva stabiliteten fortsätter att vara ett framgångsreceptet. Trots att HBK har varit extremt tillbakatryckta i flera matcher, har de ändå lyckats kamma hem tre poäng i flera av dem. Hallandsklubben har en fin start med tre segrar utav fem möjliga.

De är bekväma med att falla lågt med försvaret och låta motståndarna äga bollen, den matchbilden förväntar vi oss även under söndagen. De hade knappa 26% bollinnehav mot Hammarby men var effektiva i omställningsspelet och tog en blytung seger. Att söndagens match spelas i Varberg istället för Borås Arena, ser vi som en klar fördel till gästerna. Det är enklare att komma in rätt och tajma duellspelet på naturgräs än vad det är på konstgräs. Gästerna håller nere siffrorna med deras stabila försvar!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
Värnamo - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.