Axel Olsson|27 maj, 2023, 10:13

Jag väljer att spela på hemmalaget under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har avslutat svag med endast två segrar i deras åtta senaste.

  • Arsenal förväntas rotera i elvan då matchen inte betyder något. Nelson och Smith Rowe är två som kan få chansen i startelvan.

  • Bortsett från förlusten mot Brighton har Wolves försvar stått för godkända insatser.

  • Fokuset ligger redan på nästa säsong. Matchen ska bara spelas av.

Blickar redan mot nästa säsong

Arsenal ska absolut vara missnöjda med deras svaga avslutning, men i det stora hela är det är ett stort steg framåt för en klubb som haft det tufft under närmaste åren. De har överträffat samtliga förväntningar inför säsongen och knipit sin Champions League-plats med stora marginaler. Säsongen är redan över och Gunners har ingenting att spela för i den sista omgången mot Wolverhampton. De har stått för två sämre insatser med förluster mot både Nottingham och Brighton.

Arteta och gänget har redan börjat titta mot nästa säsong och den här matchen ska bara spelas av. Hemmalaget förlorar ingenting på att rotera i startelvan och låta några bänkspelare få chansen från start. De har dessutom lite skador i truppen där både Trossard och Saka klev av med känningar senast, vilket gör att duon är osäker till spel mot Wolves. Mycket talar för att deras egna produkter i form av Nelson och Smith Rowe kliver in i fronttrion. Sedan tidigare saknas även Saliba, Zinchenko och Martinelli vilket gör att detta Arsenal tappar slagkraft. Med dessa skador och en sämre motivation tror vi inte på någon storseger i det här mötet. Underspelet på hemmalaget lockar!

Offensiven måste bli bättre

Det är en match av mindre betydelse för gästerna då Wolves redan säkrat sin plats i Premier League. Dock kan Wolverhampton fortfarande klättra någon placering till i tabellen, en bättre slutplacering ger klubben en högre vinstsumma i slutet av säsongen. Det har varit en godkänd säsong för Wolves som hittas i det lugna mittenskiktet. Lopetegui har gjort sitt genom att behålla klubben i högstaligan men det finns fortfarande en hel del att jobba på framöver.

De har tagit viktiga skalpar här och där, men det har verkligen inte varit något bländande spel från Wolves sida. De har fortsatt uppenbara bekymmer med anfallsspelet och så har det varit ett par säsonger nu. Att de lyckas hålla sig kvar med endast 31 gjorda mål visar på att segrarna kommit från täta uddamålsvinster. Det är något som laget måste utveckla ifall de ska kunna vara med och utmana högre upp i tabellen. Försvaret har hållit samman det bra sedan Lopetegui tog över rodret. Bortsett från förlusten mot Brighton har de hållit nere siffrorna ganska bra under den närmaste tiden.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Arsenal - Wolves
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.