Daniel Jacobsson|27 maj, 2023, 11:02

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kaos i AIK med nya negativa uttalanden i veckan. Durmaz och Brännström sist på tur.

  • Djurgården har vunnit två raka matcher och studsat tillbaka till den positiva sidan.

  • Mycket positivt efter segern mot Häcken – viktigt inför derbyt. Här skall man vinna sitt första derby på sex försök.

Drömläge

Djurgården har studsat tillbaka i helt rätt tid. Nu väntar ett derby mot AIK, som man haft väldigt tufft mot senaste åren och känslan är nu att man har ett bättre läge än på mycket länge. Djurgården kommer från en viktig seger mot mästarna Häcken senast och där stack flera spelare ut i positiva leden. Lucas Bergvall var en av dessa, som fick starten istället för lagkapten Magnus Eriksson – och ungtuppen kan bli ett namn som sticker ut i derbyelvan. Laget är fortsatt med endast segrar på Tele2 Arena den här säsongen. Fem raka segrar på hemmaplan är något att luta sig tillbaka mot inför derbyt.

Det är ett lag som mår pyton som gästar Tele2 Arena här. Allsvenskan har inte tagit form ännu och det är frågan om AIK gör det under säsongens gång. Djurgården lyfter uppåt och kan vända tabellen ordentligt vid en seger här. Det är det man går för stenhårt och det tror jag att man kan lyckas med. Ettan klickas när det är såpass kaos i gästernas lag och ledning.

Under isen

Det är en rejäl oro som skakar AIK precis innan derbyt mot Djurgården i Allsvenskan. Bråk mellan Brännström och Durmaz är sist i raden av saker som hänt, men det är en klubb som går kräftgång och som mycket negativitet florerar runt. Då har Djurgården sin största chans på väldigt länge här. AIK har frågetecken på tre nyckelspelare här när John Guidetti och Viktor Fischer inte tränat i veckan och Alexander Milosevic gick av i förra omgången. Men, det är större frågetecken än så i Gnagets lag. Det stämmer helt enkelt inte och jag har väldigt svårt att se laget hitta en derbyprestation.

Derbyspöket är det enda som kan stoppa Djurgården här. Det är en faktor som brukar nämnas och spela roll, men den här gången är man alldeles för långt under stenen i gästernas lag. Det är inget stäm, inga spelare som riktigt tror på det och framförallt är det alldeles för många spelare som inte kommer upp i nivå. Däribland Guidetti och storvärvningen Fischer – som också är osäker till spel här. Ettan klickas till 1.915.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Djurgården - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.