Daniel Jacobsson|27 maj, 2023, 14:25

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elfsborg flyger fram under säsongsinledningen.

  • Elfsborg har sju raka segrar inför stormötet mot MFF.

  • Malmö är bättre i grunden och är rättvisa favoriter – men kan mycket väl hotas här.

Wow, Elfsborg!

Fantastisk säsongsinledning från Elfsborgs sida. Nu kan man toppa den inledningen med en seger mot storfavoriterna i Malmö. Kollektivet sticker ut i Borås och spetsas med Ondrejka, Bernhardsson och Gudjohnsen. Det här är en stor överraskning under starten, men samtidigt har man ett läge som man trivs med där framgångarna går i skuggan av att andra storklubbar floppat såhär långt. Kan Elfsborg straffa MFF under söndagen? Tveksamt om man når ända fram till seger, men absolut skall man kunna skapa lika mycket lägen här.

MFF är klart bäst i Allsvenskan och kanske är man bättre än på länge. Elfsborg är underdogs deluxe här och det är precis det man trivs under. Jag tror att Elfsborg kan straffa gästerna på hemmaplan och omställningsspelet kan bli lyckat mot just det här motståndet. När lagen möttes här ifjol, visserligen utan Rydström i bortalaget, så vann hemmalaget med hela 3-2. Vi hoppas på en lika sevärd tillställning här.

Nästa stormöte

Seriefinalerna fortsätter för Malmö som knappt hinner andas innan nästa stormöte tar vid. Senast var det Häcken som möttes och där lyckades man kvittera underläget sent och återigen visade man styrkan man sitter på. Innan dess har man besegrat samtliga motstånd som kommit i vägen och är precis som folk tryckt på storfavorit till guldet i år. Kan Elfsborg ens komma i närheten? Jo, det skall man kunna göra, det är en passande matchbild för hemmalaget för dagen, men att förlora mötet tror jag inte Malmö gör. Det skall dock tilläggas att deras största stjärna, Anders Christiansen, saknas i seriefinalen.

Säsongens kanske mest intressanta möte såhär långt tar vid. Skall gästernas enorma muskler visa sig igen, eller kommer Elfsborg slå tillbaka även serieledaren med den här formen? Många frågor, än så länge lite svar men snart har vi svaren. Henrik Rydström och MFF får en rejäl utmaning i det här mötet. Jag tror på ett underhållande möte och det är inte omöjligt att Elfsborg får sin bit av kakan.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 17:30
Elfsborg - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.