Erik Norin|27 maj, 2023, 10:09

Två bra spel till försöken

Min luring om slutsegern, eller kanske mer den stora outsidern bortsett från de betrodda det här året är Brother Bill. Den Timo Nurmos-tränade hästen avslutade förra säsongen på bästa sätt med segrar i STL Open och Svensk Mästerskap, där han spurtade förbi starka motståndare på upploppet i båda starterna. Åresdebuten i år var inte sämre när han i Meadow Roads lopp utmanade en av favoriterna till slutsegern, Hail Mary ända in på linjen. Spåret blev sämsta tänkbara i försöket, men invändigt har han Etonnant och Vernissage Grif, som inte alls är startsnabba, samt det australiska och ganska mediokra kortet Just Belive. Jag tror Brother Bill kan få en betydligt vettigare position från start här än vad många tror och till slut kan han sedan utnyttja sin fantastiska spurt till att bli en av de fyra som tar sig till final.

Den främsta franska utmanaren i år är inte fjolårsvinnaren Etonnant tycker jag. Utan istället formtoppade Hoeneck som kommer till Elitloppet med en seger i Caen, där han spurtade förbi just Etonnant på upploppet. Hoeneck är den främsta utmanaren från Frankrike tror jag för att jag tror förutsättningarna passar honom. Han får nu dessutom testa den amerikanska sulkyn för första gången och det tror jag gör honom till en av de som gör upp om slutsegern. I den här Head to headen ställs han mot det norska hoppet Best Ofdream Trio, som får en bra position från innerspåret här, men som är den sämre hästen av de två. Många tror också Best Ofdream Trio håller ut Ultion Face från start, jag är inte lika säker utan det kan bli tredje invändigt för det norska ekipaget. Vilket såklart vore iskallt. Hoeneck visar klassen och placerar sig före det norska ekipaget till slut blir därför slutsatsen.

En favorit som håller

Till sist ett spel på den jag tror vinner då. Med lägsta insats såklart, att spekulera redan på fredagen innan är svårt. Oddsen har nu höjts lite på förhandsfavoriten San Moteur och jag tycker att när de nu närmar sig fyra gånger smeten så är oddset plötsligt betydligt mer intressant än när de tidigare till och med varit nere under tre gånger. Hästen är bäst kapacitetsmässigt, fartmässigt. Problemet kommer genom den här dagen vara startmomentet. Var hamnar den från start? Jag tror Björn Goop kommer behöva välja en tuff resa i finalen, men jag tror inte det spelar någon roll.

För han vann plättlätt i Paralmpiatravet trots allt och på näthinnan finns alltid den brutala insatsen i Jubileumspokalen, på just Solvalla, förra året. Kanske hela årets mest imponerande insats och når han bara i närheten av den nivån så tror jag motståndet får heta vad det vill. Då vinner San Moteur det här inför Solvallas jubel, att hästen är publikfavoriten råder det ingen tvekan om nämligen.

Jag väljer att spela på en vinnare och två spel i försöken i det här elitloppet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • San Moteur är den bästa hästen och sitter inne på en ryslig fart.

  • Brother Bill får troligen en bättre position än väntat i försöket och kan därifrån utnyttja sin spurt.

  • Hoeneck är en bättre häst än Best Ofdream Trio och det norska ekipaget riskerar tredje invändigt i försöket.

trav, elitloppet
|
units: 1/5 - spelstopp: 17:45
Elitloppet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.