Axel Olsson|27 maj, 2022, 08:58

Jag väljer att spela på att IFK Göteborg vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Göteborg är piskade att vinna efter sex raka ligamatcher utan seger.

  • Där finns betydligt mer kvalitet i Göteborgs spelartrupp jämfört med Sundsvalls.

  • Sundsvall har förlorat sju av deras nio ligamatcher.

  • Sundsvall har släppt in flest mål i hela Allsvenskan – 22 insläppta mål på nio ligamatcher.

  • Sundsvall har fyra raka ligaförluster på bortaplan och släppt in tolv mål i dessa.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Göteborg vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Måste tillbaka till vinnarspåret

IFK Göteborg startade ligan på allra bästa sätt när laget tog tre raka segrar och det bådade gott inför framtiden. Men Göteborg fick snabbt känna på verkligheten igen när laget tappade poäng i deras nästkommande matcher. Sedan poängtappet mot Djurgården har Göteborg gått riktigt svagt med sex raka ligamatcher utan seger. Men deras försämrade resultat har överskuggat av händelser som skett utanför linjerna, nämligen ett drama mellan Tobias Såna och tränaren Stahre. Det är fortfarande oklart vad som hänt men vi kan konstatera att de har påverkat laget i en negativt riktning. Avtalet är uppsagt och det gäller för IFK Göteborg att komma på fötterna igen.

Där finns en rejäl spets i detta Göteborg med Marcus Berg på anfallet. Den erfarna 35-åringen är en av ligans främsta spelare och han har stått för tre mål och tre assist i säsongens ligaspel. Det är oerhört viktiga poäng som står på spel när laget tar sig an den formsvaga nykomlingen Sundsvall – det är en match som dem bara ska vinna hemma på Gamla Ullevi. Klasskillnaden är tydlig och hemmalaget borde vara hungriga att knipa en trepoängare här!

Nykomlingen kämpar

GIF Sundsvall har inte haft det lätt sedan klubben tog steget upp till Allsvenskan. Som förväntat hittas Norrlandslaget i botten av tabellen och vi tror att det kommer att förbli så under hela säsongen. Sundsvall har en väldigt tunn trupp för att kunna utmana i Allsvenskan och det blev inte bättre när stjärnan Linus Hallenius drog på sig en långtidsskada under försäsongen. Sundsvall tog en viktig 2-0 seger i senaste hemmamatchen mot Mjällby och det är på hemmaplan som största delen av deras poäng kommer att tas.

Men trots segern senast går det inte att bortse från problemen som finns hos nykomlingen GIF Sundsvall. För tre omgångar sedan drog anfallaren Pontus Engblom på sig en skada och det har varit anfallskris i bortalaget. Förre detta AIK-spelaren Saku Ylätupa har fått dra ett stort lass men annars har Sundsvall varit tunna framåt. Engblom är fortfarande osäker till spel och det är ett rejält spelartapp för gästernas del. Sundsvall har förlorat sju av deras nio ligamatcher den här säsongen och det har varit totalt chanslösa på bortaplan. Gästerna har fyra raka förluster på bortaplan och släppt in hela tolv mål i dessa.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
IFK Göteborg - Sundsvall
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.