Daniel Jacobsson|27 maj, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på målskytten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö söker revansch från senast.

  • Erik Botheim är stekhet och kommer från ett hattrick mot Kalmar.

  • Jag räknar med att MFF kommer ut och gör en väldigt stark insats.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hattrick i bagaget

Henrik Rydström och Malmö har fått ut det man ville av anfallsduon Erik Botheim och Isaac Kiese-Thelin. Efter tio omgångar står Botheim på 8 mål och 4 assist medans Kiese-Thelin står på 8 mål och 3 assist, vilket bara är att ta av hatten för. Tillsammans med Sebastian Nanasi är man seriens klart vassaste trio och MFF stormar mot ligatiteln. Efter det tunga poängtappet mot Häcken följde man upp det med att ta revansch mot Kalmar i fredags, fem-nollan var så överlägsen som den låter och jag formen är återigen på toppen.

Malmö är överlägsna och påtal om revansch är det en speciell match som väntar under tisdagskvällen. Elfsborg var nämligen det laget som satte stopp för Malmö för första gången den här säsongen. MFF har haft det väldigt tufft på Borås Arena genom åren men här hemma på Eleda Stadion skall man såklart vara flera nummer bättre. Den offensiva delen av MFF blir avgörande – igen!

Säsongens bedrift

Jag tar av mig ytterligare en hatt för Elfsborgs insats mot Malmö på Borås Arena tidigare under säsongen. Det var inte längesedan och redan nu möts man igen, den här gången i Skåne och på Eleda Stadion. Här bör det bli betydligt tuffare, trots att man tagit sig från den här matchen med fina resultat tidigare. Elfsborg kommer från en klar och bekväm seger mot svaga Halmstad. Den här matchen kommer man dock få vända sig lite, det kommer inte bli samma matchbild som i fredags, den saken är säker. Omställningsspelet blir återigen helt avgörande.

Defensiven klart viktigast, men omställningsspelet måste sitta och då blir nyckelspelarna Arber Zeneli, Ahmed Qasem, Simon Hedlund och övriga i offensiven livsviktiga. Jalal Abdullai gick av senast och är högst osäker inför matchen mot MFF. Inget jättenegativt då han är bra varannan match i princip och då lär Per Frick få starten, som är lite mer gjord för dessa matcher, trots att han inte är jättehet framför målet. Slutsnackat om Elfsborg, spelet klickas på MFF-sidan och målskytten i serieledarnas lag.

fotboll, allsvenskan
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Malmö - Elfsborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.