Marcus Råsberg|27 maj, 2023, 10:09

Jag väljer att spela på Dallas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dallas sär stärkta efter vinsten senast

  • Joe Pavelski och Roope Hitntz kom igång i match fyra

  • Jake Oettinger har hittat formen igen?

  • Oddst är fint

De vann äntligen i OT

Natten till söndag är spelar Vegas Golden Knights och Dallas Stars den femta matchen i finalserien av Western Conference Final. Vinner mellan lagen kommer få gå upp mot Florida, som i sin tur kommer vara en tuff nöt att knäcka. Dallas lyckades, efter förlängning, vinna måste-matchen på hemmaplan senast. nu är det dags för nästa måste-match utan deras kapten Jamie Benn. Har de hittat styrkan?

Dallas vann med 4-3 efter overtime senast mot Vegas och det var lagets första vinst i OT under hela slutspelet. Innan förra matchen hade fyra av Dallas matcher avgjorts efter övertid i årets slutspel. Samtliga av dessa hade laget alltså förlorat och jag är övertygad om att laget går stärkta efter att ha brutit den negativa trenden. Hemmafansen gav Dallas stöd från läktarplats och om Dallas lyckas vinna mot Vegas inatt får de möjlighet att spela en sjätta match framför sina hemmafans igen vilket helt klart är en motivator för laget.

Oddset är fint

Det var helt rätt person som avgjorde till Dallas fördel senast. Joe Pavelski hade varit mållös i fyra raka matcher och när han gjorde Dallas fjärde mål senast och med det avgjorde matchen i övertid så bröt han sin måltorka vilket ger honom ett ökat självförtroende till komande match. En annan som kom igång igen och stod för två målgivande passningar i viktiga lägen var Roope Hintz som varit poänglös i två raka matcher. Det är ett klart positivt tecken för Stars att de fortsätter steppa upp när Jamie Benn missar sin andra raka match!

Jake Oettinger har blandat och gett det här slutspelet. Under matchserien mot Dallas har han gjort fler dåliga än bra matcher. Senast stod han dock för en riktigt stabil insats och man kände igen Oettinger när han spelar som bäst. Om han spelar på samma nivå i match 5 kommer Vegas få det tufft att hitta luckorna bakom honom. Dallas är klara underdogs och det är ett riktigt fint odds, samtidigt som sanolikheten att de vinner ändå är relativt stor. De får chansen!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Vegas - Dallas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.