Erik Norin|27 juni, 2024, 16:12

Jag väljer att spela en dubbelchans på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Varberg har tagit poäng i fem raka matcher, varav tre segrar.

  • Helsingborg har bara tagit sju poäng på sju hemmamatcher.

  • Varberg har gjort tio mål på de senaste fem matcherna.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Rejält synade senast

Efter att ha varit inne i en dålig period så tog Helsingborg två viktiga segrar mot bottenlagen Örebro och Sundsvall för att distansera sig mot botten. Inför matchen mot Öster senast tror jag att många supportrar tänkte att Helsingborg var på gång uppåt i tabellen. Istället blev man väldigt synade och förlustsiffrorna skrevs till sist till hela 4-0 till Öster. Det är i offensiven mycket av problemen finns och man har endast gjort 13 mål på sina 13 spelade matcher, svårt att vinna tillräckligt om man inte gör mer än ett mål per match.

Mycket av det offensiva ska kretsa kring yttermittfältaren Wilhelm Loeper som hittills varit inblandad i nästan hälften av målen som Helsingborg gjort framåt. Lite för svag bredd och spets i det offensiva spelet gör att jag tror att Varberg kommer kunna stänga ner Helsingborg här för att sedan utnyttja kontringsspelet. Helsingborg har också betydligt större press på sig från supportrarna, som vill ha leverans. Hamnar Varberg i förarsätet här kan det stjälpa Helsingborg mer än vad det kan hjälpa. På hemmaplan har det också synts under säsongen. Endast sju inspelade poäng på lika många hemmamatcher.

På gång efter dålig start

Efter en katastrofal start på säsongen så har nu Varberg tagit 11 av sina 15 inspelade poäng på de fem senaste matcherna med tre segrar och två oavgjorda. Två viktiga segrar på hemmaplan mot Gefle och Oddevold har ackompanjerats av bortaseger mot topplaget Utsikten och en poäng i den mycket tuffa bortamatchen mot Degerfors. Det är poäng i matcher som är betydligt tuffare på förhand än vad den här matchen är. Speciellt nu när bortaspelet har hittat rätt.

Varberg har också fått igång sin offensiv rejält de senaste fem matcherna. Hela tio mål framåt på de fem senaste matcherna innebär ett imponerande målsnitt på två mål framåt per match. Med ett sådant facit kommer också poängen som ett brev på posten. Varberg känns med sin form rejält på gång och känns väldigt underskattade av spelbolagen i det här mötet. Den vågade går rakt ut på Varberg, men oddset vi får på att man lämnar Olympia med poäng är helt klart spelvärt.

fotboll, superettan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Helsingborg - Varberg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.