Chelsea tar under lördagen emot Brighton hemma på Stamford Bridge. Frank Lampard letar efter sin första vinst på hemmaplan i ligan och jag tror att den väntan kommer vara över efter fulltid i den här matchen!

Match: Chelsea – Brighton (Premier League) | Speltips: Chelsea | Odds: @1.47 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:00

Rygga till 1.47 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

I toppen av antal gjorda mål

Chelsea har inte lyckats med att varken vinna en match på hemmaplan eller att hålla nollan såhär långt på deras nio matcher man spelat i alla tävlingsformer, dem har bara lyckats få med sig tre vinster och i dessa vinster har man gjort tre eller fler mål. I sin senaste match i Premier League så stod man upp bra mot Liverpool och var bara ett VAR-beslut ifrån att knipa med sig en poäng i den matchen. Men efter det så såg man till att Grimsby fick betala för det poängtappet i ligacupen där man vann med hela 7-1 och självförtroendet lär ha höjts på spelarna igen. Deras kanske tre viktigaste spelare Tammy Abraham, Mason Mount och Jorginho var samtliga vid sidan av planen mot Grimsby och det verkar som att samtliga spelare kommer vara tillbaka till lördagens match, oerhört viktigt. Med all den kvalité som finns i Chelsea så släpper man in väldigt mycket mål, man är rankade tredje sist vad de gäller den kategorin och det är bara Watford och Norwich som släppt in fler. Det man kan glädja sig med att man är delad trea i flest antal mål gjorda framåt, självklart är det Liverpool och Manchester City som är etta respektive tvåa i den rankingen. 21 mål framåt har det blivit och jag tror att man kommer steppa upp här med nyckelspelarna tillbaka och slå ett blekt Brighton!

Inte vunnit sedan premiären

Brighton kommer in i den här matchen med något sargat självförtroende då man blev utslagna ur ligacupen av Aston Villa i deras senaste match, detta innebar att laget nu inte vunnit på sina fyra senaste matcher. Man har dessutom bara lyckats hålla nollan två gånger den här säsongen och har inte vunnit en Premier League match sedan man slog Watford i premiären med 3-0. Faktum är att vinsten mot Watford är den ända vinsten man lyckats ta på sina 15 senaste ligamatcher och man har bara lyckats ta fyra vinster på de 29 senaste matcherna i Premier League. På deras senaste 14 bortamatcher har man bara lyckats skrapa ihop två vinster. Det är inte direkt något som Potter är nöjd med men kvaliteten finns helt enkelt inte i truppen och man har aldrig vunnit över Chelsea i tävlingssammanhang.

Med förutsättningarna som finns så tror jag att det här kommer bli Frank Lampards första seger inför hemmafansen. Med tre nyckelspelare tillbaka samt att man möter ett sargat Brighton gör att vågskålen väger tyngst till Chelseas fördel. Raka ettan spelas!

Speltips: Chelsea

Jag väljer att spela på att Chelsea vinner den här matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea har vunnit samtliga matcher lagen emellan i tävlingssammanhang.

  • Brighton har inte vunnit sedan premiären mot Watford.

  • Vinsten mot Watford i premiären var Brightons ända vinst på de 15 senaste ligamatcherna.

  • Brighton har bara vunnit fyra av sina 29 senaste ligamatcher.

  • Brighton har bara vunnit två av sina 14 senaste matcher på bortaplan.

Högst odds hittade jag 27/9 kl 12:40 hos Coolbet som ger 1.47. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.47 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.