Ett klassikermöte under lördagen när storklubbarna Frölunda och Färjestad ställs mot varandra. Ser man till mötena mellan lagen de senaste åren så har man i stort sett vunnit varannan match. Svårt att spåna i vilka som drar längsta strået här. Fokus läggs istället på en spelarspecial.

Match: Frölunda – Färjestad (SHL) | Speltips: Ryan Lasch att göra minst ett poäng | Odds: 1.50 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.50 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Seriens bästa spelare?

Kommentarer är egentligen överflödiga när man talar om Ryan Lasch. Så sent som bara för en vecka sedan blev han den nordamerikan som gjort flest poäng i SHL:s historia. Den fina milstolpen följdes sedan upp av att helt avgörande mål från Lasch klubba mot Örebro som gav tre poäng till Frölunda. Maskinen Frölunda följde sedan upp den segern med att utklassa Skellefteå, även det på resande fot. Lasch gjorde inget poäng mot Brynäs i premiären. Sedan dess har han gjort poäng i fyra raka matcher. Totalt står han på sex poäng och Frölundafansen har höga förhoppningar om seger i den här matchen, som trots allt har blivit ett rivalmöte med åren. Lasch är en av de spelare som ska vara tongivande för att segern ska tas.

Lasch är också helt given i Roger Rönnbergs första powerplayuppställning, en uppställning som i stort sett innehåller alla delar en uppställning behöver för att vara komplett. Simon Hjalmarsson och Brandon Gormley står som skickliga skyttar och Lasch uppgift är att spela fram dessa till skottlägen. Det finns en anledning till att Lasch vunnit assistligan vid flera tillfällen, han är helt enkelt bäst i hela ligan på att spela fram sina medspelare. Jag vågar till och med sticka ut hakan och säga att han är hela ligans bästa spelare, som också är mycket underhållande att titta på. Han gör oftare poäng än inte och spelet är därför alltid aktuellt.

Maskinen har vaknat

Frölunda tillhör en av årets guldkandidater, men säsongen började mycket dåligt med två raka förluster. En stjärnsmäll hemma mot Brynäs i premiären följdes upp av en förlust med uddamålet mot HV71 på bortaplan. Sedan dess har dock maskinen vaknat och nu ser man sådär löjligt tunga ut som man gjorde under slutspelet förra säsongen. Utskåpningen av Skellefteå i förra omgången tror jag gav mersmak hos spelarna och man har såklart alltid goda chanser att ta tre poäng när Scandinavium är spelplats.

Ser man till Färjestad så är man svårare att bedöma. Anfallsmässigt ser man mycket bra ut och gör mål match efter match. Försvarsspelet däremot lämnar mycket kvar att önska. Färskt i minnet ligger förlusten hemma mot Örebro med hela sex insläppta mål och nu senast lyckades man inte täppa till mot Malmö och vann först i förlängning. Här tror jag Karlstadlaget kan få enorma problem när Frölundas mycket starka offensiv med Ryan Lasch i spetsen sätter igång spelet i anfallszon.

Speltips: Ryan Lasch att göra minst ett poäng

Mitt speltips för detta klassikermöte blir att Ryan Lasch gör minst ett poäng. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Ryan Lasch vann poängligan förra säsongen.

  • Ryan Lasch har gjort sex poäng på de fem inledande matcherna.

  • Ryan Lasch har gjort poäng i fyra raka matcher.

  • Maskinen Frölunda har vaknat, nu tre raka segrar.

  • Färjestad har problem i försvarsspelet i inledningen av säsongen.

Högst odds hittade jag 27/9 kl 14:00 hos Betsson som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.50 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.