Axel Olsson|27 september, 2021, 13:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BLGM-spelet har suttit i tre av Leipzigs fyra senaste matcher.

  • Det blev hela nio mål i första gruppspelsmatchen mellan Man City och Leipzig. Peps gäng vann till slut med makalösa 6-3.

  • Leipzig har inte riktigt hittat rätt med nya tränaren Marsch. De har bjudit på väldigt blandade resultat och hittas i mittenskiktet av Bundesliga.

  • Brugges duo Noa Lang och De Ketelaere imponerade rejält i första mötet mot PSG. Brugge fick med sig 1-1 efter en stark laginsats.

  • Brugge har mäktat med hela 17 mål framåt efter nio spelade ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nagelsmann har lämnat ett tomrum bakom sig

Det var en händelserik start på Champions League-gruppspelet när Manchester City och RB Leipzig drabbades samman. Leipzig bjöd upp till dans men Manchester City visade sig vara alldeles för starka för den tyska klubben. Det blev hela nio mål i matchen och slutresultatet skrevs till makalösa 6-3 på Etihad Stadium. Leipzigs Christopher Nkunku fick göra sitt första Champions League-hattrick men snöpligt nog genererade det inga poäng till laget.

Leipzig visade alltså både styrkor och svagheter i första gruppspelsmatchen. De besitter en fartfylld offensiv som är väldigt farlig när laget är i form, men där finns en hel del att jobba på i försvarsspelet. Det har blivit en omställning för Leipzig att vänja sig med en ny tränare efter att omtyckta Julian Nagelsmann lämnade för Bayern. Ligastarten har varit sisådär med två vinster, en oavgjord och tre förluster efter sex spelade omgångar. Leipzig har inte riktigt hittat rätt än men kvaliteten finns där, något vi fick bevittna i senaste omgången när de slog Hertha Berlin med 6-0. Vi tror på ännu en händelserik tillställning och klickar därmed i BLGM-spelet. Vårt spel har suttit i tre av deras fyra senaste matcher.

Talangerna imponerade mot PSG

Undertecknad var oerhört imponerade av Club Brugge i den första gruppspelsmatchen mot giganten Paris Saint Germain. På förhand såg belgiska Club Brugge ut att bli en slagpåse i grupp A, men deras prestation visade på annat. Manchester City och Paris Saint Germain är självklara favoriter i gruppen men Brugge kommer inte ge upp förrens sista slutsignalen.

I gästernas spelartrupp hittar vi flera högintressanta talanger. Trion Messi, Neymar och Mbappe hamnade i skuggan av stortalangerna Noa Lang och De Ketelaere i den första gruppspelsmatchen. Brugges duo skapade rejäl oreda i PSG-försvaret och vi tror att flera storklubbar kommer jaga deras signaturer i nästa fönster. Brugge stod för en imponerande laginsats och fick med sig en poäng mot giganten PSG. I ligan hittas Brugge längst upp i tabellen och de har mäktat med 17 mål på nio ligamatcher. Gästerna ska absolut inte underskattas och vi tror på en svängig match när de möter Hawaii-laget Leipzig!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Leipzig - Club Brugge
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.