Jag väljer att spela på Inter. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har visat att det finns mycket kvalitet i laget under inledningen av säsongen.

  • Shakhtar stod för en mycket blek insats i första omgången mot Sheriff Tiraspol.

  • Inter har ett betydligt bättre lag än Shakhtar och är favoriter i matchen.

  • Inter behöver vinna denna matchen efter förlusten i omgång ett.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Inter att vinna matchen hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Poänglösa i premiären

Det är Champions League spel igen, denna gången riktar vi blickarna mot grupp D. Shakhtar tar emot Inter på hemmaplan, båda lagen förlorade i första omgången vilket gör denna matchen extra viktig. Inter mötte det på förhand tuffaste motståndet i gruppen Real Madrid. Det var en match Inter spelmässigt såg bra ut i och skapade tillräckligt med målchanser för att vinna. Till slut var det dock Real Madrid som visade klassen med ett sent mål som fastställde resultatet till 0-1. Inter har efter matchen i Champions league fortsatt spelat bra hemma i Italien. De har tagit sju av nio möjliga poäng vilket absolut är bra med tanke på motståndet. Senast tog Inter emot Atalanta på hemmaplan i en väldigt sevärd match. Lagen delade på poängen efter att Inter missat straff i slutskedet av matchen. 

Shakhtar förlorade överraskande mot Sheriff Tiraspol i första omgången av Champions League. Det stod för en väldigt blek insats i matchen och Champions League debutanterna Tiraspol vann till slut med 2-0. Till denna säsongen har de rekryterat Roberto De Zerbi som tränare. Alla som följt Serie A det senaste säsongerna vet vilket bra jobb De Zerbi gjorde med Sassuolo. Shakhtar har efter förlusten mot Sheriff Tiraspol tre raka segrar hemma i seriespelet. Den klart mest imponerande segern tog de mot Dynamo Kiev. Där Shakhtar slog det regerande mästarna med hela 3-0.

Favoriter i matchen

Båda lagen har trots förlusterna i öppningsmatchen av Champions League inlett säsongen på ett bra sätt. På förhand var Shakhtar laget att se upp med för gruppens favoriter Inter och Real Madrid. Dessa lagen hade även varandra i gruppspelet förra säsongen. Då spelade Inter Oavgjort mot Shakhtar i båda mötena. Det kostade till slut Italienarna avancemanget från gruppspelet den gången. Inter vet därför bättre än att underskatta Shakhtar i detta mötet. 

Inter behöver en seger i denna matchen för att koppla ett grepp om topp två platserna som innebär avancemang. Inter visade i matchen mot Real Madrid vilket starkt lag de är. Inför matchen ser jag Inter som favoriter, de har ett bättre lag och ska vinna denna matchen. Frågetecken riktas även mot Shakhtar efter deras match senast mot Tiraspol. Givet förutsättningarna känns det därför självklart att klicka i bortasegern i matchen.

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:45
Shakhtar - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.